Lockdown : Πρώτο Σαββατοκύριακο με διαδημοτικές μετακινήσεις

Ημερομηνία:

Ένα νέο μείγμα εφαρμογής του lockdown εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί με στόχο την αποσυμπίεση της ψυχολογίας του κόσμου.

Με στόχο να πάρει μία «ανάσα» ο κόσμος που έχει παρουσιάσει σημάδια κόπωσης από την παρατεταμένη καραντίνα και τα διαρκή μέτρα, αλλά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός που ευνοεί την υπερμετάδοση του κοροναϊού επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά και μόνο τα Σαββατοκύριακα καθώς, όπως προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς εάν παρατηρηθούν εικόνες που μπορεί να διακινδυνεύσουν την πορεία της πανδημίας, θα αρθεί.

«Σύμμαχός» μας ο καιρός στην μερική χαλάρωση του lockdown, καθώς από αύριο θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Πάντως, σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων και διασωληνωμένων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι από 45 έως 78 ετών.

Οι αλλεπάλληλες εισαγωγές δοκιμάζουν ακατάπαυστα τις αντοχές των νοσοκομείων και ο σχεδιασμός προβλέπει την ανάπτυξη δεκάδων κρεβατιών Εντατικής Θεραπείας.

Η χαλάρωση του lockdown και οι διαδημοτικές μετακινήσεις
Με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό «6», οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν και εκτός των δήμων τους με όχημα, προκειμένου να ασκηθούν.

Στο αυτοκίνητο θα επιτρέπονται έως τρία άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, ενώ υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας.

Εφόσον δεν παρατηρηθούν προβλήματα συνωστισμού σε περιοχές, τότε το μέτρο θα παραμείνει.

Βεβαίως, αυτό θα γίνεται μόνο τα Σαββατοκύριακα σε πρώτη φάση.

«Από τη στιγμή που επιτρέπουμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις δεν πρέπει πια να βλέπουμε φαινόμενα συνωστισμού, ούτε σε πλατείες, ούτε στην παραλία. Με τον ίδιο τρόπο που οι περιορισμοί μειώθηκαν, εάν διαπιστωθεί ότι έχουμε και πάλι φαινόμενα συνωστισμού, οι περιορισμοί μπορεί να επανέλθουν», επισήμανε.

«Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολίτες, ότι θα κάνουν σωστή χρήση αυτής της ανάσας ελευθερίας, θα αποφύγουν τους συνωστισμούς και θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητά τους να βρεθούν έξω, μόνο σε πολύ μικρές ομάδες των τριών ή με την οικογένειά τους, αποφεύγοντας κάθε περαιτέρω συγχρωτισμό», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μπλόκο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη
Αρνητική ήταν η εισήγηση των λοιμοξιολόγων, όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο σε τρεις περιοχές.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή εισηγήθηκε να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πέθανε ο Νάσος Αθανασίου

Πέθανε ο Νάσος Αθανασίου Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νάσος...

Οι νέοι ξέχασαν να γράφουν – Τι...

Εχουν χάσει οι μαθητές μέρος της κινητικής δεξιότητας που...

Πέθανε ο Νάσος Αθανασίου

Πέθανε ο Νάσος Αθανασίου Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νάσος...

Οι νέοι ξέχασαν να γράφουν – Τι...

Εχουν χάσει οι μαθητές μέρος της κινητικής δεξιότητας που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλεσμα Εθελοντών στο 15ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Τμήμα Πολιτισμού) απευθύνει πρόσκληση σε...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης της Υπηρεσίας...

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Συμεών

Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Συμεών υποδέχθηκε...

Συνεχίζεται στο κέντρο της πόλης το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αγίου Μηνά και Κυρίλλου Λουκάρεως...