Lockdown : Πρώτο Σαββατοκύριακο με διαδημοτικές μετακινήσεις

Ημερομηνία:

Ένα νέο μείγμα εφαρμογής του lockdown εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί με στόχο την αποσυμπίεση της ψυχολογίας του κόσμου.

Με στόχο να πάρει μία «ανάσα» ο κόσμος που έχει παρουσιάσει σημάδια κόπωσης από την παρατεταμένη καραντίνα και τα διαρκή μέτρα, αλλά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός που ευνοεί την υπερμετάδοση του κοροναϊού επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά και μόνο τα Σαββατοκύριακα καθώς, όπως προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς εάν παρατηρηθούν εικόνες που μπορεί να διακινδυνεύσουν την πορεία της πανδημίας, θα αρθεί.

«Σύμμαχός» μας ο καιρός στην μερική χαλάρωση του lockdown, καθώς από αύριο θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Πάντως, σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων και διασωληνωμένων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι από 45 έως 78 ετών.

Οι αλλεπάλληλες εισαγωγές δοκιμάζουν ακατάπαυστα τις αντοχές των νοσοκομείων και ο σχεδιασμός προβλέπει την ανάπτυξη δεκάδων κρεβατιών Εντατικής Θεραπείας.

Η χαλάρωση του lockdown και οι διαδημοτικές μετακινήσεις
Με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό «6», οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν και εκτός των δήμων τους με όχημα, προκειμένου να ασκηθούν.

Στο αυτοκίνητο θα επιτρέπονται έως τρία άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, ενώ υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας.

Εφόσον δεν παρατηρηθούν προβλήματα συνωστισμού σε περιοχές, τότε το μέτρο θα παραμείνει.

Βεβαίως, αυτό θα γίνεται μόνο τα Σαββατοκύριακα σε πρώτη φάση.

«Από τη στιγμή που επιτρέπουμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις δεν πρέπει πια να βλέπουμε φαινόμενα συνωστισμού, ούτε σε πλατείες, ούτε στην παραλία. Με τον ίδιο τρόπο που οι περιορισμοί μειώθηκαν, εάν διαπιστωθεί ότι έχουμε και πάλι φαινόμενα συνωστισμού, οι περιορισμοί μπορεί να επανέλθουν», επισήμανε.

«Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολίτες, ότι θα κάνουν σωστή χρήση αυτής της ανάσας ελευθερίας, θα αποφύγουν τους συνωστισμούς και θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητά τους να βρεθούν έξω, μόνο σε πολύ μικρές ομάδες των τριών ή με την οικογένειά τους, αποφεύγοντας κάθε περαιτέρω συγχρωτισμό», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μπλόκο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη
Αρνητική ήταν η εισήγηση των λοιμοξιολόγων, όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο σε τρεις περιοχές.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή εισηγήθηκε να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ θα...

Η ρύθμιση αυτή αφορά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πριν από...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες...

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...

Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ θα...

Η ρύθμιση αυτή αφορά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν πριν από...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες...

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία ο 47χρονος πατέρας 16χρονου παιδιού με αυτισμό στα Χανιά

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για απλή σωματική...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες που άνοιξαν σημαία στην Αγία Σοφία

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...