Lockdown : Το λιανεμπόριο ανεβάζει ρολά και τα σούπερ μάρκετ «κόβουν» κορδέλες

Ημερομηνία:

Το ανέβασμα των ρολών στο λιανεμπόριο, φέρνει και… «κόψιμο» κορδέλας στα σούπερ μάρκετ!

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, οπότε ανοίγει το λιανεμπόριο, θα βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες και από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα οποία θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους, όπως ανέφερε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Επιπλέον, εξήγησε ότι δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ενώ σχετικά με την απόφαση να μην επανεκκινήσει το λιανεμπόριο σε όλες τις περιοχές και, συγκεκριμένα, σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα – απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους εμπόρους – δήλωσε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να επανεκκινήσουμε κλάδους που έχουν δείξει ότι δεν επιβαρύνουν, χωρίς να στέλνουμε όμως το μήνυμα ότι έχουν ανοίξει τα πάντα και μπορούμε να είμαστε όλοι έξω».

Ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε, πάντως, ότι σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ποια προϊόντα θα πωλούν από Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ
Όλα τα προϊόντα θα μπορούν να πωλούν από τη Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ, καθώς με το άνοιγμα του λιανεμπορίου παύει πλέον να υφίσταται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι καταναλωτές, ωστόσο, πρέπει να θυμούνται ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Έτσι, με το SMS στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Με SMS στο 13032 και ραντεβού τα ψώνια στα καταστήματα
Προσοχή: Οι πολίτες, για να κάνουν τα ψώνια τους, θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους μόνο στο 13032, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού.

Το μήνυμα θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Επίσης, παράλληλα με το 13032, ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός του καταστήματος μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ., με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά, θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει για τους καταναλωτές...

Μέτρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σε τροχιά άμεσων παρεμβάσεων για τον...

Market Pass: Επιστρέφει το voucher τροφίμων –...

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα τύπου Market...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει για τους καταναλωτές...

Μέτρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σε τροχιά άμεσων παρεμβάσεων για τον...

Market Pass: Επιστρέφει το voucher τροφίμων –...

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα τύπου Market...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης πρότυπο για τη Θεσσαλία Συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Την τεχνογνωσία και το επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της Αγροδιατροφικής...

ΙΟΒΕ: «Χαμηλώνει» η ανάπτυξη, εκτοξεύεται ο πληθωρισμός – Τα τρία σενάρια

Οι προβλέψεις του ΙΟΒΕ για την πορεία της ελληνικής...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο

Σας προσκαλούμε στο Προσυνέδριο του κόμματός μας ,το οποίο θα...