«Λουκέτο» σε επιχείρηση της παλιά πόλης Χανίων

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ βρήκαν ότι δεν είχε εκδώσει μεγάλο αριθμό αποδείξεων – Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ θα συνεχιστούν

Οι ελεγκτές της Α.Α.Δ.Ε., στα πλαίσια διενέργειας προληπτικών Ελέγχων, για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, διαπίστωσαν την μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών από τον φορολογικό μηχανισμό επιχείρηση εστίασης στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Εφαρμόζοντας το μέτρο αναστολής λειτουργίας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 13Α του Ν. 2523/1997, προέβησαν χθες στη σφράγιση της επιχείρησης.

Οι έλεγχοι θα συνεχίζονται καθημερινά, με σκοπό την συμμόρφωση των επιχειρήσεων, για την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, υπενθυμίζεται στους φορολογούμενους πολίτες, ότι, στα πλαίσια της φορολογικής δικαιοσύνης, οφείλουν να απαιτούν την έκδοση απόδειξης σε κάθε αγορά τους και ότι έχουν το δικαίωμα να μην καταβάλουν το αντίτιμο, όταν δεν λάβουν απόδειξη από τον Φορολογικό Μηχανισμό της επιχείρησης.

Δεν αρκεί η απόδειξη του POS της τράπεζας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα.

Σε περίπτωση δηλαδή πληρωμής με κάρτα, θα πρέπει να λάβουμε δύο αποδείξεις, μια από τον Φορολογικό Μηχανισμό της επιχείρησης με σήμανση ΠΑΗΨΣ και μία από το POS της τράπεζας. Τα ποσά των δύο αυτών αποδείξεων θα πρέπει, οπωσδήποτε, να συμφωνούν απόλυτα.https://flashnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.