Λύγισε το Ρέθυμνο στην κηδεία της 17χρονης Νεκταρίας

Λύγισε ολόκληρη η κοινωνία του Ρεθύμνου στην κηδεία της 17χρονης Νεκταρίας που άφησε προχθές την τελευταία της πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Η κηδεία της τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι στην Αμνάτο Ρεθύμνου απ’ όπου και κατάγεται, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά και σύσσωμη την κοινωνία του Ρεθύμνου, που δε μπορεί να πιστέψει ότι η Νεκταρία έφυγε από τη ζωή.

Μέσα σε αυτές τις τραγικές στιγμές όμως, οι γονείς της 17χρονης αποφάσισαν να κάνουν το μεγαλύτερο δώρο σε τέσσερις συνανθρώπους μας, δωρίζοντας τα όργανα της κόρης τους.

Για την λήψη των οργάνων και τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι μεταμοσχεύσεις, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από νωρίς χθες το απόγευμα η οποία και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

“Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απρόσμενη κατάληξη της 17χρονης Νεκταρίας, τέκνο των μελών της Ένωσής μας, του Α/Υ΄ Γεώργιου Μπαλάση και της Υ/Α΄ Ιωάννας Σαρρή, που έχασε πρωινές ώρες της 12ης Φεβρουαρίου τη μάχη με τη ζωή, συνεπεία εγκεφαλικού οιδήματος που υπέστη πριν από δύο βδομάδες.

Η Ένωσή μας συγχαίρει τους συναδέλφους μας, γονείς της μικρής Νεκταρίας για το ψυχικό σθένος και τη γενναιοδωρία που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή ώρα, παίρνοντας την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα προκειμένου να δώσουν ελπίδα και να σώσουν με την ενέργειά τους αυτή και άλλες ζωές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας αφού συγκλήθηκε έκτακτα ενέκρινε το παρόν ψήφισμα :

  • Εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσής μας στην οικογένεια και στους οικείους της 17χρονης Νεκταρίας
  • Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 12:00΄ στην Άμνατο Ρεθύμνου
  • Να καταθέσει αντί στεφάνου το χρηματικό ποσό των 1.000 € σε λογαριασμό της οικογένειας ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της αγαπητής Νεκταρίας
  • Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο για δημοσίευση με την ευχή μας να είναι ελαφρύ το χώμα της Γης που θα τη σκεπάσει

Αιωνία της η μνήμη”.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.