Λύκειο: Χάκερ έριξαν την Τράπεζα Θεμάτων – Πότε θα δοθούν αυτά τα μαθήματα

Ημερομηνία:

Σε επίθεση χάκερ οφείλεται η κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων το πρωί της Δευτέρας.
Στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης προχώρησαν τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των λυκείων.

Όπως σημειώνουν τα υπουργεία, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την Τράπεζα Θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών Λυκείου αντιμετωπίστηκε άμεσα, χάρη στις ενέργειες των υπουργείων, σε περισσότερα από 9 στα 10 σχολεία.

Πότε προέκυψε το πρόβλημα
Η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, την οποία διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και φιλοξενείται σε υποδομές του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας), δέχθηκε μεγάλης κλίμακας και διάρκειας κατανεμημένη επίθεση (DDoS).

Όπως σημειώνουν από το υπουργείο, η πλατφόρμα δεχόταν μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο, με σκοπό να την καταστήσουν μη λειτουργική.

Με κοινές ενέργειες του ΙΕΠ και του ΕΔΥΤΕ η επίθεση απομονώθηκε στις 09:20 και επανήλθε η εγχώρια συνδεσιμότητα και η πρόσβαση των χρηστών. Οι κακόβουλες επιθέσεις επέμειναν και συνεχίστηκαν και μετά τις 09.20, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των αρμόδιων υπουργείων, το σύστημα που μεταδίδει τα θέματα στις εξετάσεις του Λυκείου είναι διαφορετικό από αυτό των Πανελλαδικών εξετάσεων, με το δεύτερο να μην μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου τύπου κακόβουλες μαζικές επισκέψεις.

Τι θα γίνει με όσους δεν έδωσαν
Λόγω του γεγονότος ότι σε κάποια σχολεία τα θέματα της γ’ λυκείου έφτασαν, αφού οι μαθητές είχαν αποχωρήσει από τα εξεταστικά κέντρα, το υπουργείο Παιδείας υπογραμίζει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, καθώς θα εξεταστούν σε άλλη ημερομηνία.

Ειδικότερα, οι μαθητές της α’ και β’ λυκείου, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο μάθημα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, δηλαδή ως τις 15 Ιουνίου.

Αντίστοιχα, όσοι μαθητές της γ΄ λυκείου που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματα θα βγουν μεθαύριο Τετάρτη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στη σχετική εγκύκλιο.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν σήμερα (αφορά λίγες εκατοντάδες άτομα), επίσης θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματά θα βγουν το βράδυ της ίδιας μέρας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιδόματα – συντάξεις: Πριν από την Black...

Τέλη Νοεμβρίου ξεκινά μεγάλος γύρος πληρωμών για επιδόματα και...

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: «Χαμός» για ένα δωμάτιο...

Πάνω από 90% οι προκρατήσεις. Τη φετινή χρονιά, μεγάλο μέρος...

Επιδόματα – συντάξεις: Πριν από την Black...

Τέλη Νοεμβρίου ξεκινά μεγάλος γύρος πληρωμών για επιδόματα και...

Χριστούγεννα στην Ελλάδα: «Χαμός» για ένα δωμάτιο...

Πάνω από 90% οι προκρατήσεις. Τη φετινή χρονιά, μεγάλο μέρος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά: Νεκρός άντρας που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στην περιοχή της Γεωργιούπολης Χωρίς τις...

Ο Όσιος Ιάκωβος ( Τσαλίκης ) και το διορατικό του χάρισμα

Κείμενο - Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος Ο Όσιος Ιάκωβος (...

Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: «Στελέχωση με νόμιμες διαδικασίες στη νέα Υποδιεύθυνση Μεσαράς»

Η επιστολή - ανακοίνωση: «Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού...