Μαλεβίζι : Δημοπράτηση για την κατασκευή μονοπατιών πεζοπορίας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ημερομηνία:

Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου δημιουργίας μονοπατιών πεζοπορίας έδωσε στην τελευταία της συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή Μαλεβιζίου, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός σημαντικού έργου που ενισχύει τον εναλλακτικό τουρισμό και την ανάδειξη του φυσικού τοπίου της περιοχής.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 188.442 ευρώ και αφορά τη δημιουργία τριών σηματοδοτούμενων πεζοπορικών διαδρομών συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων, εκ των οποίων 3 χιλιόμετρα θα είναι ειδικά διαμορφωμένα για Άτομα με Αναπηρίες.

Οι τρεις πεζοπορικές διαδρομές που θα δημιουργηθούν εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου Μαλεβιζίου για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο. Πρόκειται για διαδρομές ήπιας δυσκολίας, κατάλληλες για πεζοπόρους κάθε ηλικίας που θα δημιουργηθούν στον Κρουσώνα με μήκος 8,6 χλμ, στην Τύλισο (Βουλισμένο Αλώνι – Κέρη) με μήκος 6,8 χλμ και στο φαράγγι Αλμυρού με μήκος 6,2 χλμ.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσβασιμότητα για ΑμεΑ. Στη διαδρομή που θα συνδέει το Βουλισμένο Αλώνι με την περιοχή της Κέρης, θα δημιουργηθεί ειδικά διαμορφωμένο υποτμήμα 3 χιλιομέτρων. Η διαδρομή αυτή θα διαθέτει, πλάτος μεγαλύτερο από 1,20 μέτρα, μικρή κλίση για ευκολότερη πρόσβαση, βελτιωμένη βατότητα για άνετη και ασφαλή μετακίνηση.

Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου ήταν μία από τις 67 που εγκρίθηκαν πανελλαδικά ανάμεσα σε 175 που κατατέθηκαν για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με την ολοκλήρωσή τους, οι διαδρομές θα ενταχθούν στο Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών και Διαδρομών Πεζοπορίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα το νέο VisitGreece.gr από...

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να προσφέρει ανανεωμένο περιεχόμενο, σύγχρονο...

Κρήτη: 45χρονη έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα...

Στη σύλληψη μιας 45χρονης υπηκόου Ουκρανίας για εμπρησμό από...

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα το νέο VisitGreece.gr από...

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να προσφέρει ανανεωμένο περιεχόμενο, σύγχρονο...

Κρήτη: 45χρονη έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα...

Στη σύλληψη μιας 45χρονης υπηκόου Ουκρανίας για εμπρησμό από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτακτο επίδομα ενοικίου έως 1.600€ για 50.000 δημόσιους λειτουργούς – Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Το ποσό είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Μια σημαντική οικονομική ελάφρυνση...

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα το νέο VisitGreece.gr από το Υπουργείο Τουρισμού

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να προσφέρει ανανεωμένο περιεχόμενο, σύγχρονο...

Υποθυρεοειδισμός: Ποιοι μπορούν να διακόψουν τη θεραπεία με λεβοθυροξίνη

Σύμφωνα με νέα μελέτη, 1 στους 4 ηλικιωμένους ασθενείς...