Μαμουλάκης – Βιολογική γεωργία: Στο περιθώριο ξανά η Κρήτη

Ημερομηνία:

Με αφορμή την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων επιδότησης της Βιολογικής Γεωργίας – Μέτρο 11, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο περιθώριο την Κρήτη, με θύματα στην προκειμένη περίπτωση τους μικρούς παραγωγούς βιολογικών καλλιεργειών. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων επιδότησης βιολογικής γεωργίας, όπου αναδεικνύονται οι αδικίες στην κατανομή των πόρων στις νησιωτικές περιοχές που χαρακτηρίζονται από μικρούς κλήρους και αδυναμία καλλιέργειας σιτηρών και κτηνοτροφικών φυτών, που είναι και προϋπόθεση ένταξης και μοριοδότησης. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναθεωρήσει την πολιτική της και να ενισχύσει κάθε προσπάθεια που πληροί τα κριτήρια δημιουργίας αναπτυξιακών προοπτικών του κλάδου. Οι αγρότες μας έχουν πληγεί από την κυβερνητική ανικανότητα στην αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων, όπως είναι οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, η εξωφρενική ακρίβεια και ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, λιπάσματα και γεωργικά εφόδια.

Αν μη τι άλλο, αφού δεν μπορούν οι κυβερνώντες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, ας φροντίσουν να ενισχύσουν ισότιμα και δίκαια τους ανθρώπους που πασχίζουν για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων υψηλής ποιοτικής αξίας.».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Τετραήμερη δράση δωρεάν στειρώσεων από το Δήμο...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων...

Με καρναβαλικές παρελάσεις, παραδοσιακά έθιμα, δράσεις για παιδιά, μουσική,...

Ηράκλειο:Τετραήμερη δράση δωρεάν στειρώσεων από το Δήμο...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων...

Με καρναβαλικές παρελάσεις, παραδοσιακά έθιμα, δράσεις για παιδιά, μουσική,...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά : Χορήγηση κρατικών πινακίδων σε αγροτικά μηχανήματα με άδεια κυκλοφορίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας...