Μανώλης Γλέζος : Μεσίστια η σημαία στην Ακρόπολη για τον ύστατο χαιρετισμό

Ημερομηνία:

Μεσίστια θα κυματίζει η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης αύριο, Τετάρτη 1 Απριλίου, ημέρα που θα κηδευτεί ο Μανώλης Γλέζος.

Πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα και ήρωα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το «αντίο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Μανώλη Γλέζο

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε με ένα πολύ προσωπικό μήνυμα τον θρύλο της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…» ανέφερε μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία απεικονίζεται μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, ενώ στη λεζάντα αναφέρει:

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας.

Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στη Δημοκρατία.

Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…

Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου.

Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/posts/10157298810542725

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θα επισκεφτεί τη Βουλή...

Στην Αθήνα βρίσκεται από την Δευτέρα (4/5) ο Οικουμενικός...

«Η θέση μου είναι ότι πρέπει να...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε αποκλειστικά...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θα επισκεφτεί τη Βουλή...

Στην Αθήνα βρίσκεται από την Δευτέρα (4/5) ο Οικουμενικός...

«Η θέση μου είναι ότι πρέπει να...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε αποκλειστικά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ρέθυμνο

Στο πλαίσιο της μεγάλης περιοδείας που πραγματοποιεί τον Μάιο...

Κρήτη: Στη ΜΕΘ 40χρονος ύστερα από ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι

Στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσηλεύεται 40χρονος από το Μπαγκλαντές,...

Χανιά:Παραταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα πλαίσια εργασιών ασφαλτόστρωσης τμήματος της οδού Κισσάμου

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων ότι παρατείνονται...