Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Κύπρος, το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ, 50 χρόνια μετά την παράνομη τουρκική εισβολή παραμένει υπό στρατιωτική κατοχή»

Ημερομηνία:

«Κύπρος, το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ, 50 χρόνια μετά την παράνομη τουρκική εισβολή παραμένει υπό στρατιωτική κατοχή»

«Πρέπει, επιτέλους, να κλείσουμε το σκοτεινό κενό στην ιστορία της Ευρώπης, με μια βιώσιμη λύση που να συνάδει με τις ευρωπαϊκές μας αξίες»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την 50η επέτειο από την παράνομη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας και τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Την 20η Ιουλίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παράνομη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ένα ευρωπαϊκό κράτος, πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει 50 χρόνια τώρα «ακρωτηριασμένη» με το βόρειο τμήμα της να τελεί υπό κατοχή από ξένα στρατεύματα και να έχει κατακλυστεί από Τούρκους εποίκους που υπολογίζονται σε πάνω από 120.000.

Η Ελλάδα και η Κύπρος τάσσονται αταλάντευτα υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό για την επανένωση της Κύπρου στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη άποψη της Τουρκίας για λύση «δύο κρατών» στην Κύπρο κάτι που θα αποτελέσει την ουσιαστική διχοτόμηση της Νήσου.

Η Κύπρος 50 χρόνια μετά την παράνομη στρατιωτική εισβολή παραμένει το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ που τμήμα του βρίσκεται υπό κατοχή. Πρέπει, επιτέλους, να κλείσουμε το σκοτεινό κενό στην ιστορία της Ευρώπης, με μια βιώσιμη λύση που να συνάδει με τις ευρωπαϊκές μας αξίες. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ολόκληρη, όσο η Κύπρος παραμένει «ακρωτηριασμένη».

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να επανεκκινήσει ένας πραγματικά δημιουργικός διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου;

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα...

Με αναφορά στους αγρότες αρχίζει η εβδομαδιαία ανάρτηση του...

ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τα προβλήματα...

Για μια ακόμα φορά, ο λαός της Αττικής, της...

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα...

Με αναφορά στους αγρότες αρχίζει η εβδομαδιαία ανάρτηση του...

ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τα προβλήματα...

Για μια ακόμα φορά, ο λαός της Αττικής, της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές στην Κρήτη – Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Παρασκευή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές έντονες καταιγίδες αναμένονται...

Ηράκλειο: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για άνδρα που εγκλωβίστηκε στα Αστερούσια Όρη

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής για τη διάσωση...

Η Αγάπη Μικρού νέα πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Χανίων

Η κα. Μικρού είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην...