Marfin: Η Κυβέρνηση παραιτείται από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων

Ημερομηνία:

Η τραγωδία της Marfin βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού, με αφορμή την επέτειο δέκα ετών από το συμβάν, να πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο, εκδήλωση και τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας για τα θύματα.

Η εκδήλωση αυτή έγινε αντικείμενο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων και άκριτου σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι επανήλθαν στην επικαιρότητα δημοσιεύματα που έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση αφού αποκάλυπταν πως τις επόμενες ημέρες το Εφετείο αναμένεται να αποφασίσει την αναίρεση των αποζημιώσεων σε συγγενείς των θυμάτων της Marfin, αφαιρώντας τους το δικαίωμα είσπραξης ολόκληρου του ποσού που τους είχε επιδικαστεί.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παρέμβει και το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αξίωση αναίρεσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Το θέμα ανακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι το ελληνικό δημόσιο υπέβαλε το Νοέμβριο του 2019 και κατέθεσε στο ΣτΕ τον περασμένο Μάρτιο την αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου (αναλυτικά ΕΔΩ).

Οι ενέργειες του ελληνικού δημοσίου έρχονται μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου (τον Ιανουάριο του 2019) να βάλει «φρένο» στις αποζημιώσεις , κρίνοντας ότι τα ποσά ήταν υπερβολικά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το «καλάθι» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026: Ποιοι...

Μειώσεις τεκμηρίων και προκαταβολής φόρου, κατώτατος στα 1.000 ευρώ,...

Κ. Μητσοτάκης: Πακέτο 2,2 δισ. για το...

Τα μέτρα για νοικοκυριά, επαγγελματίες και συνταξιούχους και το...

Το «καλάθι» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026: Ποιοι...

Μειώσεις τεκμηρίων και προκαταβολής φόρου, κατώτατος στα 1.000 ευρώ,...

Κ. Μητσοτάκης: Πακέτο 2,2 δισ. για το...

Τα μέτρα για νοικοκυριά, επαγγελματίες και συνταξιούχους και το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αποκόρωνας: Δασκάλα με το 4χρονο παιδί της έμενε σε σκηνή – Άμεση λύση από τον Δήμαρχο

Η εκπαιδευτικός είχε μεταβεί στον Αποκόρωνα για να υπηρετήσει...

Συντριβή Phantom: Αυτοί είναι οι δύο Ίκαροι που χάθηκαν στην Τανάγρα

Ο χειριστές του μοιραίου αεροσκάφους αφήνουν πίσω τους δύο...

Μειώνονται οι τζίροι σε εμπόριο και εστίαση στο Ρέθυμνο παρά την αυξημένη κίνηση

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΣΤΗ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ Ακόμα πιο παράδοξη...