Μαργαρίτης Σχοινάς: «Ναυαρχίδα Περιφερειακής Ανάπτυξης η Κρήτη. Ήρθα να δω το μικρό ευρωπαϊκό θαύμα που γίνεται εδώ».

Ημερομηνία:

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη
συναντήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης
ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.
Ξεκινώντας την διήμερη περιοδεία του στο νησί συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Κρήτη υπογραμμίζοντας πως υποδέχεται «έναν από τους διαχρονικά πιο επιτυχημένους Έλληνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την εποχή που συνυπήρξαμε ως ευρωβουλευτές έως και σήμερα που διακρίνεται με την παρουσία και το έργο του ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής».
Ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στους πολύχρονους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τον Σταύρο Αρναουτάκη και εστίασε στο σκοπό της επίσκεψής του στην Κρήτη, η οποία όπως τόνισε, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. «Είναι δηλαδή μια βιτρίνα εξωστρέφειας. Είναι μια απόδειξη πως η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει μια περιφέρεια με τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Θέλω με την παρουσία μου εδώ να δω από πρώτο χέρι αυτό το μικρό ευρωπαϊκό θαύμα που γίνεται εδώ στην Κρήτη σε επίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.

Δηλώσεις Αντιπροέδρου για την επίσκεψη στην Κρήτη

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω την περιοδεία στις ελληνικές περιφέρειας με την πιο εμβληματική, την ναυαρχίδα της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας την Κρήτη. Γιατί δεν υπάρχει καμιά πτυχή της οικονομίας, της κοινωνίας, της γεωργίας, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας που να μην έχει τύχει απλόχερης στήριξης από κοινοτικούς πόρους. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι αυτή η ευρωπαϊκή στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον, από το ταμείο ανάκαμψης και από τους κοινοτικούς προϋπολογισμούς».
Στη συνάντηση εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης και οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Διοίκησης και Οργάνωσης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Αθλητισμού πρόληψης και κινητών μονάδων Γιώργος Πιτσούλης και Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Όταν το πένθος γίνεται σκοτάδι: Τι συμβαίνει...

Η ψυχολόγος Φανή Πασπαράκη, εξηγεί στο patris.gr τις αθέατες...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

Όταν το πένθος γίνεται σκοτάδι: Τι συμβαίνει...

Η ψυχολόγος Φανή Πασπαράκη, εξηγεί στο patris.gr τις αθέατες...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό έως και την Τετάρτη...

Όταν το πένθος γίνεται σκοτάδι: Τι συμβαίνει στην ψυχή ενός γονιού όταν χάνει το παιδί του;

Η ψυχολόγος Φανή Πασπαράκη, εξηγεί στο patris.gr τις αθέατες...

Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής» – Η λύση που βάζει φρένο στις ουρές

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...