Μαρία Καρυστιανού από το Ηράκλειο: Όχι στην συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη η εκδήλωση για τα Τέμπη στο Ηράκλειο, με κεντρικούς ομιλητές την Μαρία Καρυσιτανού, τον Παύλο Ασλανίδη και τη νομική σύμβουλο Ελεονώρα Γεωργίου

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδήλωση για τα Τέμπη στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, που διοργάνωσε το Συμπόσιο Πολιτισμού με θέμα «Τέμπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια».

Πόσο κρίμα να αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία. Ανάπτυξη. Πραγματική, ατομική ή συλλογική, δική μας και όχι εισαγωγής

Ξεκινώντας η κ. Καρυστιανού την ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό που εμείς απαιτούμε είναι πλήρη συνταύτιση των πολιτών, ίσα δικαιώματα, όμοια ευκολία στην ζωή και ισότιμη πρόσβαση με τους άριστους της Βουλής σε γενετήσια δικαιώματα των ανθρώπων, όπως η ασφάλεια η ισονομία η εξασφάλιση της τροφής της υγείας, της παιδείας. Αξιοπρέπεια για όλους απέναντι στη ζωή και στο θάνατο. Πόσο κρίμα να αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία. Ανάπτυξη. Πραγματική, ατομική ή συλλογική, δική μας και όχι εισαγωγής».

Εκείνο το βράδυ «για εμάς ο χρόνος σταμάτησε. Οι μανάδες και πατεράδες παγώσαμε… Νεκρώθηκε μαζί με τα παιδιά μας το πιο τρυφερό κομμάτι της ψυχής μας… Μόλις αρχίσαμε να συνερχόμαστε αντιληφθήκαμε πως η καρδιές μας δεν  χτυπάνε πια το ίδιο», τόνισε η κ. Μαρία Καρυστιανού κατά την διάρκεια της ομιλίας της.

«Ευχαριστούμε που πλέον όλη η κοινωνία τα παιδιά μας τα γνωρίζει, τα αγάπησε, δεν τα παραμέρισε, δεν τα ξέχασε!», είπε η κ. Καρυστιανού.

Παύλος Ασλανίδης

«Ο τρόπος να δικάσεις και να συγκρίνεις και να μετρήσεις τον πόνο που εσύ ο ίδιος προκάλεσες..  εμείς απαντάμε: σιωπή να κάνετε εσείς που είστε με τους δολοφόνους .. εμείς οι υπόλοιποι θα ουρλιάζουμε», είπε νωρίτερα ο κ. Ασλανίδης.

Για μας δεν έμεινε στάλα φόβος, απέμεινε μόνο οργή που μας ωθεί και μετατρέπεται σε δύναμη ανεξάρτητη

«Ο φόβος έρχεται όταν πλησιάζει κάτι κακό ή άγνωστο. Για μας αυτό το συναίσθημα εξαντλήθηκε. Όλο το φόβο που μπορεί άνθρωπος να φανταστεί τον έζησαν τα παιδιά μας τη νύχτα της 28 Φεβρουαρίου 2023. Για μας δεν έμεινε στάλα φόβος, απέμεινε μόνο οργή που μας ωθεί και μετατρέπεται σε δύναμη ανεξάρτητη», τόνισε ο ίδιος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενα στο κέντρο της πόλης ενώ κεντρική ομιλήτρια είναι η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, ο Παύλος Ασλανίδης και η νομική σύμβουλος Ελεονώρα Γεωργίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Η κούραση αυξάνει τα ιατρικά λάθη»- Ο...

Παραβιάζονται οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες για το ωράριο των γιατρών. Υποστελέχωση,...

Χαμός στον ΒΟΑΚ: “Κανείς δεν ήταν ενημερωμένος...

Τι ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής για το...

«Η κούραση αυξάνει τα ιατρικά λάθη»- Ο...

Παραβιάζονται οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες για το ωράριο των γιατρών. Υποστελέχωση,...

Χαμός στον ΒΟΑΚ: “Κανείς δεν ήταν ενημερωμένος...

Τι ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής για το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Η κούραση αυξάνει τα ιατρικά λάθη»- Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καταγγέλει την υπερεφημέρευση

Παραβιάζονται οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες για το ωράριο των γιατρών. Υποστελέχωση,...

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846 ευρώ και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Κατά την πολυήμερη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα, θα έχει...