Μάσκα: Σε σύγχυση πολίτες και τουρίστες για τις εξαιρέσεις για τη χρήση της

Ημερομηνία:

Δεύτερη μέρα χωρίς μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και σίγουρα το κυρίαρχο συναίσθημα των περισσοτέρων είναι η ανακούφιση.

«Ήταν πολύ ωραία που δεν φορούσαμε μάσκα γιατί κάνει πολλή ζέστη. Είμαι ενθουσιασμένη!» δηλώνει τουρίστρια που μόλις έχει φτάσει από την Αμερική στην Ελλάδα για διακοπές και νιώθει τυχερή που ταξίδεψε χωρίς μάσκα στο αεροπλάνο.

Σύντομα όμως, ο ενθουσιασμός της θα κοπάσει. Μόλις χρειαστεί να μπει στο ταξί.

«Αντιδρούν οι πελάτες γιατί λένε ότι στο αεροπλάνο δεν φορούσαν μάσκα, γιατί να βάλουν στο ταξί;» αναφέρει ο κ. Αλεξίου, οδηγός ταξί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Οι εξαιρέσεις που μπερδεύουν

Με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μοιάζει η υπόθεση μάσκα μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της… αλλά και τις εξαιρέσεις.

Ένας τουρίστας που θα έρθει αεροπορικώς, θα προσγειωθεί χαρούμενος γιατί στην πτήση δεν θα φοράει μάσκα. Μόλις όμως επιβιβαστεί σε ταξί, θα πάρει την πρώτη κρυάδα από τον οδηγό.

Όταν φτάσει στο λιμάνι για να ταξιδέψει προς κάποιο νησί, ανεβαίνοντας στο κατάστρωμα, θα ανακουφιστεί. Γιατί εκεί μπορεί να βγάλει ξανά τη μάσκα.

Όταν όμως χρειαστεί να μπει στο εσωτερικό του πλοίου, έστω και για να αγοράσει κάτι από το κυλικείο, θα χρειαστεί ξανά να φορέσει τη μάσκα.

Μπορεί, λοιπόν, οι μάσκες επιτέλους να… έπεσαν, ωστόσο θα πάρει καιρό να συνηθίσουμε τις νέες οδηγίες για τη χρήση της.

Ειδικά εάν πρόκειται κάποιος να χρησιμοποιήσει διαφορετικά μεταφορικά μέσα. Το μέτρο της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων, πάντως, θα επανεξεταστεί στα τέλη Ιουνίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αγρότες: Με 14 αιτήματα στο Μαξίμου –...

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει στους αγρότες ότι δεν υπάρχει...

Ανήλικη παραβατικότητα: Ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο πίσω...

Τι δείχνουν τα στοιχεία. Η ανήλικη παραβατικότητα επανέρχεται συνεχώς με...

Αγρότες: Με 14 αιτήματα στο Μαξίμου –...

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει στους αγρότες ότι δεν υπάρχει...

Ανήλικη παραβατικότητα: Ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο πίσω...

Τι δείχνουν τα στοιχεία. Η ανήλικη παραβατικότητα επανέρχεται συνεχώς με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Σύλληψη ατόμου για ναρκωτικά και όπλα

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών...

Ορκωμοσία νέας μόνιμης υπαλλήλου στο Δήμο Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό η ορκωμοσία...

Hράκλειο:Συναυλία Αγάπης για τη μικρή Μιχαέλα

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στον Κινηματογράφο Αστόρια Μια μεγάλη φιλανθρωπική...