Μαζική συμμετοχή του Χανιώτικου λαού στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση

Με μεγάλη επιτυχία και με μαζική συμμετοχή του Χανιώτικου λαού πραγματοποιήθηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά, την Πέμπτη 16/3. Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων έτσι και σήμερα μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων ετών, με συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων κάθε ηλικίας, από πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα αλλά και του δημοσίου, όπως επίσης, γυναικών λαϊκών οικογενειών, ανέργων, μαθητών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων από διάφορους χώρους, επισφραγίστηκε η σημερινή απεργία. Εκατοντάδες απεργοί άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, φτάνοντας στο σημείο μετά την επιτυχημένη περιφρούρηση της απεργίας σε μια σειρά χώρους στην πόλη των Χανιών. Οι συγκεντρωμένοι απεργοί με παλμό έδωσαν τον πραγματικό τόνο της συγκέντρωσης, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Το σύστημα τους με αίμα ποτισμένο, πότε δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στο τρένο», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές και εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».
Ο λαός των Χανίων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Εργατικών Σωματείων και φορέων της πόλης και έδωσε μαζικά το παρών στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Στις 10 πμ ξεκίνησε η συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Συνδικάτων με τη κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης (https://www.youtube.com/watch?v=T-HxXScV-VE)από τη Μ.Χαλακατεβάκη πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Χανίων, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:
«Χαιρετίζουμε τους απεργούς που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα των Πρωτοβάθμιων Συνδικάτων και συγκεντρώθηκαν σήμερα εδώ. Σήμερα η εργατική τάξη των Χανίων και ολόκληρης της Ελλάδας δίνει τη δική της απεργιακή απάντηση στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που δεν ήταν παρά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά πιεστικών εργατικών-λαϊκών προβλημάτων και επαναλαμβανόμενων γεγονότων (διαχείριση πανδημίας, εργατικά ατυχήματα, πλημμύρες, πυρκαγιές), όπου περίτρανα αποδείχτηκε ότι το αστικό κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του λαού ως περιττό «κόστος», που βλάπτει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Από τη μια δημιουργεί υποδομές για να πλειστηριάζονται εργατικές-λαϊκές κατοικίες με «ένα κλικ», και από την άλλη απουσιάζει από τα τρένα η ηλεκτρονική επιτήρηση.
Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Χαιρετίζουμε τους απεργούς που νέκρωσαν τα μεγάλα εργοτάξια, τις εταιρείες τροφίμων και μπετό, τις τράπεζες, την διανομή. Δεν χωράει πια καμία αναμονή.
Η πορεία των Πρωτοβάθμιων Συνδικάτων και Φορέων του Νομού στους δρόμους των Χανίων, έστειλε το μήνυμα σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία. Αντήχησαν δυνατά τα συνθήματα όπως : «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή,τέρμα,ως εδώ, καμία ανοχή».
Η πορεία κατέληξε στην περιφέρεια όπου μίλησε ο Φώτης Ρηγανάκος μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι : «τούτη εδώ η μαxή για μας είναι η αρχή… συνεχίζουμε…κλιμακώνουμε…δεν περιμένουμε σωτήρες, ούτε κυβερνητικές αλλαγές και εναλλαγές…Ένα σύνθημα πρέπει να μας ενώνει ο λαός θα σώσει το λαό»
Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αγορά απεύθυναν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Χανίων και από τα σωματεία Διανομέων Ντελίβερι «Ιωσήφ Σαριδάκης, του παραρτήματος Χανίων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Σωματείου Επισιτισμού, Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος ΠΚ Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ,, ΕΛΜΕ Χανίων, ΣΕΠΕ Χανίων , Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Χανίων, οι Συνταξιούχοι Δημοσίου Ν. Χανίων, η Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Ν.Χανίων Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων, Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων ,Εκπρόσωπος του Συντονιστικού Μαθητών Ν. Χανίων, Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Χανίων .

Τα σχόλια είναι κλειστά.