Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Ημερομηνία:

Με 153 ψήφους εγκρίθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από την Ολομέλεια της Βουλής. Εκτός των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν ακόμη 8 βουλευτές.

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν οι: Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Ελενα Κουντουρά.

Μεταξύ των «Όχι» που δημιούργησαν αίσθηση ήταν η ψήφος του Γιώργου Αμυρά, καθώς και του Βασίλη Κόκκαλη.

«Παρών» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Συνοπτικά, στην ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε σύνολο 300 βουλευτών, 153 ψήφισαν «ναι», 146 «όχι» και ένας δήλωσε «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της ψηφοφορίας, επεισόδιο δημιούργησε η Χρυσή Αυγή, διά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ενώ πανό σήκωσε ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης.

«Η Ελλάδα έχει ρόλο, η Ελλάδα έχει ιστορία, έχει μέλλον στα Βαλκάνια και αυτό το μέλλον το υπηρετεί, κατά τον καλύτερο τρόπο, η Συμφωνία των Πρεσπών», είναι η φράση με την οποία ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος έκλεισε την συζήτηση στην Ολομέλεια.

Όπως ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση στην Ολομέλεια διήρκησε 38,5 ώρες και μίλησαν 200 βουλευτές συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αρχηγών, των εισηγητών, ειδικών αγορητών κ.λπ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά...

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές...

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά...

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές...

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά Ρηνιώ – Η γυναίκα-σύμβολο που έζησε έναν αιώνα ιστορίας

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...