Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Ημερομηνία:

Με 153 ψήφους εγκρίθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από την Ολομέλεια της Βουλής. Εκτός των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν ακόμη 8 βουλευτές.

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν οι: Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Ελενα Κουντουρά.

Μεταξύ των «Όχι» που δημιούργησαν αίσθηση ήταν η ψήφος του Γιώργου Αμυρά, καθώς και του Βασίλη Κόκκαλη.

«Παρών» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Συνοπτικά, στην ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε σύνολο 300 βουλευτών, 153 ψήφισαν «ναι», 146 «όχι» και ένας δήλωσε «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της ψηφοφορίας, επεισόδιο δημιούργησε η Χρυσή Αυγή, διά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ενώ πανό σήκωσε ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης.

«Η Ελλάδα έχει ρόλο, η Ελλάδα έχει ιστορία, έχει μέλλον στα Βαλκάνια και αυτό το μέλλον το υπηρετεί, κατά τον καλύτερο τρόπο, η Συμφωνία των Πρεσπών», είναι η φράση με την οποία ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος έκλεισε την συζήτηση στην Ολομέλεια.

Όπως ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση στην Ολομέλεια διήρκησε 38,5 ώρες και μίλησαν 200 βουλευτές συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αρχηγών, των εισηγητών, ειδικών αγορητών κ.λπ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γλυπτά του Παρθενώνα: Αισιόδοξος για συμφωνία με...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνδέσει τη συζήτηση για τα...

Γρίπη: Γιατί οι ειδικοί συστήνουν να μην...

Την πιθανότητα πρόωρης έναρξης της φετινής περιόδου γρίπης εξετάζει...

Γλυπτά του Παρθενώνα: Αισιόδοξος για συμφωνία με...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνδέσει τη συζήτηση για τα...

Γρίπη: Γιατί οι ειδικοί συστήνουν να μην...

Την πιθανότητα πρόωρης έναρξης της φετινής περιόδου γρίπης εξετάζει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γρίπη: Γιατί οι ειδικοί συστήνουν να μην καθυστερήσει ο εμβολιασμός

Την πιθανότητα πρόωρης έναρξης της φετινής περιόδου γρίπης εξετάζει...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου...

Ελ Νίνιο: Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το ισχυρότερο κλιματικό φαινόμενο της Γης

Δεν είναι καταιγίδα, δεν εκδηλώνεται παντού με τον ίδιο...