Με εγγυητή τον Βαγγέλη Μαρινάκη η επόμενη τετραετία του «Πειραιάς Νικητής»

Η εκδήλωση της παράταξης του νυν δημάρχου, Γιάννη Μώραλη, ανέδειξε ξεκάθαρα ότι και τα επόμενα χρόνια η διοίκηση θα είναι υπερκομματική και με γνώμονα το συμφέρον του Πειραιά

επόμενη ημέρα της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» ήταν το ίδιο ενθουσιώδης όπως και η εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του γηπέδου Καραϊσκάκη το βράδυ της Τετάρτης. Οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι τρέχουν σε όλο τον Πειραιά για να αναδείξουν το όραμα του συνδυασμού για την επόμενη τετραετία.

Με εγγυητή τον Βαγγέλη Μαρινάκη η επόμενη τετραετία του «Πειραιάς Νικητής»

Κοινή πεποίθηση, πάντως, όλων όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, ήταν ο άνεμος νίκης που υπάρχει καθώς το ενθουσιώδες κοινό ανέδειξε ήδη… νικητή στις εκλογές της 26ης Μαίου τον «Πειραιά Νικητής».

Ο βασικός λόγος για τον οποίον η παράταξη που σήμερα κρατά το τιμόνι της πόλης είναι φαβορί, είναι αφενός η δέσμευση για υπερκομματική διοίκηση και την επόμενη θητεία. Μια διοίκηση που δεν έχει σχέση με κόμματα αλλά αγκαλιάζει όλους τους Πειραιώτες.

Ο δεύτερος λόγος είναι η αδιατάρακτη σχέση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την πόλη και η δέσμευσή του ότι θα είναι πάντα παρών για την ανάπτυξη του Πειραιά, για όλα τα έργα που πρόκειται να γίνουν, για τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος το 2014, απευθυνόμενος στον κόσμο: «Σας ζητώ λοιπόν αυτό το συμβόλαιο καρδιάς του 2014, να το ανανεώσουμε ακόμη πιο δυναμικά στις 26 Μαΐου, ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί το μεγάλο μας στοίχημα να παραδώσουμε στα παιδιά του Πειραιά την πόλη που τους αξίζει. Σ’ αυτόν τον τίμιο αγώνα για μία ακόμη μεγάλη νίκη και μεγάλη δικαίωση, δηλώνω παρών στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, δίπλα στον Γιάννη Μώραλη, δίπλα σε όλους σας και δίπλα στα παιδιά του Πειραιά».

Βαριά ιστορία

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης: «Εχω πει και πριν από λίγο καιρό, ότι ο Πειραιάς με την βαριά ιστορία του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων του μπορεί και οφείλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι θα πρέπει να μπει άμεσα ένα τέλος σ’ αυτή τη διαρκή παρωδία που παρακολουθούμε και στην οποία κανείς σκεπτόμενος πολίτης δεν μπορεί πλέον να είναι απλός παρατηρητής. Άλλωστε, ήμασταν οι πρώτοι που το 2014 δείξαμε τον δρόμο για το πέρασμα σε μια άλλη πολιτική λογική και μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συστήσαμε έναν υπερκομματικό συνδυασμό που αγκάλιασε και συνεχίζει να αγκαλιάζει όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες».

Ενώ αναφερόμενος στη στοχοποίηση που υφίσταται τον τελευταίο καιρό υπογράμμισε: «Πραγματικά, δεν περίμενα ποτέ ότι η διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο και την πατρίδα μου χωρίς να περιμένω τίποτα και από κανέναν, θα αποτελούσε αφορμή για να γνωρίσω τον φθόνο ενός ακραία κυνικού συστήματος εξουσίας, το οποίο επιστρατεύει θεσμικά παράκεντρα και επίορκους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρώντας να καταστήσει εργαλείο λάσπης την ίδια την δικαστική εξουσία, για να σπιλώσει όσους δεν υποκύπτουν στις διαταγές του. Το ξέρετε όλοι πολύ καλά ότι δεν λυγίζω. Όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης, η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει. Ιδιαίτερα όταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όπως εγώ που ουδεμία σχέση είχα ή θα μπορούσα να έχω με στημένες κατηγορίες. Έχω μάθει να κάνω υπομονή και στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά».

Ο Γιάννης Μώραλης

Ο δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του και μίλησε για το όραμά του τα επόμενα χρόνια: «Πριν από 5 χρόνια ξεκινήσαμε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και με μια ομάδα ανθρώπων με πραγματική αγάπη για τον Πειραιά, να κάνουμε ένα όνειρό μας πραγματικότητα. Να ξαναγεννηθεί ο Πειραιάς.

Να γίνει μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη Ευρωπαϊκή, μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε και τη θέλουμε.Αυτά τα 5 χρόνια, αποδείξαμε ότι είναι εφικτό μια δημοτική ομάδα να υπηρετεί τους δημότες. Είμαστε μια δημοτική αρχή που νοιάζεται να λύσει τα προβλήματα και όχι να παίξει κομματικά παιχνίδια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.