Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη

Ημερομηνία:

Με λαμπρότητα ξεκίνησε ο εορτασμός των 106 ετών από την Ένωση της Κρήτης με τον εθνικό κορμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος καλογερής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας σχηματίστηκε πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά όπου έγινε η επίσημη τελετή έπαρσης.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από το Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, και στην συνέχεια έγινε Έπαρση της Σημαίας από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο.

Ακολούθησε διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης demo flight από α/φ F-16 BLK 52+ πάνω από το χώρο της εκδήλωσης από τον ιπτάμενο Γιώργο Παπαδάκη που έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης και ανήκει στην ομάδα «Ζεύς». Αυτή ήταν η τελευταία του επίδειξη στην ομάδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών, και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: «Λουκέτο» στη Σαμαριά την Πέμπτη –...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Πέμπτη 24...

Πάνω από 150 άτομα στην έναρξη της...

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου...

Κρήτη: «Λουκέτο» στη Σαμαριά την Πέμπτη –...

Δεν θα ανοίξει για τους επισκέπτες την Πέμπτη 24...

Πάνω από 150 άτομα στην έναρξη της...

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Telegraph: Πάγωσαν οι συνομιλίες Ελλάδας – Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σε νέα φάση αβεβαιότητας εισέρχεται η υπόθεση των Γλυπτών...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο εφιάλτης που έρχεται – Μπορεί να σχεδιάσει τον επόμενο φονικό ιό;

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη μάθει να γράφει κείμενα,...