Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Ελλάδας με την Κρήτη

Ημερομηνία:

Με λαμπρότητα ξεκίνησε ο εορτασμός των 106 ετών από την Ένωση της Κρήτης με τον εθνικό κορμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος καλογερής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας σχηματίστηκε πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά όπου έγινε η επίσημη τελετή έπαρσης.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από το Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, και στην συνέχεια έγινε Έπαρση της Σημαίας από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο.

Ακολούθησε διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης demo flight από α/φ F-16 BLK 52+ πάνω από το χώρο της εκδήλωσης από τον ιπτάμενο Γιώργο Παπαδάκη που έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης και ανήκει στην ομάδα «Ζεύς». Αυτή ήταν η τελευταία του επίδειξη στην ομάδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών, και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς...

Τέσσερις κρατούμενοι που ήθελαν να αλλάξουν πτέρυγα έβαλαν φωτιά...

Χανιά: Ο Μανώλης Μητσιάς στο ιστορικό Καφέ...

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο αυθεντικό ελληνικό τραγούδι...

Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς...

Τέσσερις κρατούμενοι που ήθελαν να αλλάξουν πτέρυγα έβαλαν φωτιά...

Χανιά: Ο Μανώλης Μητσιάς στο ιστορικό Καφέ...

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο αυθεντικό ελληνικό τραγούδι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΝΑΙ, ΡΕ ΟΦΗ! Το Κύπελλο στην Κρήτη μετά από 39 χρόνια!

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΟΦΗ! Ο Όμιλος επικράτησε 3-2 του...

Έτσι θα γίνει το Πανάνειο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή

Έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο...

Η «σπάνια» Αίτνα πονοκεφαλιάζει τους γεωλόγους

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης δεν μπορεί να...