Μεγάλες καταστροφές σε σχολεία – Άγνωστο πότε θα λειτουργήσουν

Μεγάλες καταστροφές σε σχολεία – Άγνωστο πότε θα λειτουργήσουν

Οι εικόνες που αντικρίζουν από το πρωί μηχανικοί, διευθυντές εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί που επισκέπτονται τα σχολεία στο Ηράκλειο είναι αποκαρδιωτικές. Εκεί που πριν από λίγα 24ωρα κάθονταν μαθητές, σήμερα υπάρχουν σοβάδες και πεσμένοι μαυροπίνακες.

Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος βρίσκεται κλιμάκιο των Κτηριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), μαζί με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, για να αποτιμηθεί το μέγεθος των καταστροφών μετά από τον σεισμό και τις δονήσεις που ακολουθούν.

Σύμφωνα με το cretalive, ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τα σχολεία θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι την ερχόμενη Πέμπτη, αφού η απόφαση που ισχύει μέχρι στιγμής είναι να παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο.

Αυτοψία σε σχολεία πραγματοποιούν αρμόδιοι φορείς και σε άλλους Δήμους, Ηρακλείου, Χερσονήσου, όπου έχουν καταγραφεί ζημιές μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης.

Σημειώνεται πως λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων, κυρίως στο Αρκαλοχώρι, το έργο των μηχανικών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει, μεταξύ άλλων, όλα τα σχολεία του Αρκαλοχωρίου, φυσικά το Δημοτικό Θραψανού, που τελεί υπό κατάρρευση, σχολικές μονάδες του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, κυρίως στις Μελέσες, σχολεία του Δήμου Χερσονήσου, όπως στην Επισκοπή. Ακόμα, σε επίπεδο Δήμου Ηρακλείου, έχουν αναφερθεί προβλήματα, μεταξύ άλλων, στα 24ο και 31ο Δημοτικά σχολεία, τα 20ο και 56ο, σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ν. Αλικαρνασσό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.