Μεγάλη αμαρτία η λήψη φωτογραφιών για τους Ταλιμπάν

«Οι δημοσιογράφοι είναι πολύ απασχολημένοι με αυτή την αμαρτία και ρέπουν προς την ανηθικότητα» αναφέρουν

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν στο υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι δημοσιογράφοι διαπράττουν «μεγάλη αμαρτία» με το να τραβούν φωτογραφίες, όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης στο Αφγανιστάν.

Η τηλεόραση και οι φωτογραφίες ανθρώπων και ζώων απαγορεύονταν με βάση το προηγούμενο καθεστώς των Ταλιμπάν από το 1996 έως το 2001. Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές των Ταλιμπάν δεν εξέδωσαν αντίστοιχο κανόνα από τότε που επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης απέχουν από τη δημοσίευση φωτογραφιών ανθρώπων και ζώων από τότε που επέστρεψαν στην εξουσία οι Ταλιμπάν.

«Η λήψη φωτογραφιών είναι μεγάλη αμαρτία», δήλωσε ο Μοχάμαντ Χασέμ Σαχίντ Βρορ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια σεμιναρίου χθες στην Καμπούλ, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα από αρκετά μέσα ενημέρωσης.

«Οι φίλοι μας δημοσιογράφοι, οι Αφγανοί δημοσιογράφοι, συνεχίζουν να είναι πολύ απασχολημένοι με αυτή την αμαρτία και να ρέπουν προς την ανηθικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μη βιντεοσκοπείτε ζωντανά πράγματα»

Οι αρχές στην επαρχία Κανταχάρ (νότος), όπου γεννήθηκε το κίνημα των Ταλιμπάν, έχουν ήδη δώσει εντολή σε στρατιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους να μην τραβούν φωτογραφίες ή να μαγνητοσκοπούν βίντεο με «ζωντανά πλάσματα».

Αλλά αυτή η απαγόρευση δεν φθάνει μέχρι τα μέσα ενημέρωσης ή τους πολίτες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Αζάμ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της περιοχής.

Οι αναπαραστάσεις ανθρώπων και ζώων απουσιάζουν κατά κανόνα από την ισλαμική τέχνη. Αλλά για ορισμένους μουσουλμάνους, πρέπει να απαγορεύεται κάθε εικόνα με ζώντα όντα.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης απέχουν από τη δημοσίευση φωτογραφιών ανθρώπων και ζώων από τότε που επέστρεψαν στην εξουσία οι Ταλιμπάν.

Ωστόσο, οι υπουργοί έχουν συνεχίσει να διανέμουν φωτογραφίες από υψηλόβαθμους αξιωματούχους που συναντούν ξένους επισήμους.

Πηγή: ΑΠΕ

Ταλιμπάν: Απαγορεύουν τη γραβάτα γιατί θεωρείται χριστιανικό σύμβολο

Τα σχόλια είναι κλειστά.