Μεγάλη απάτη από Μοναστήρι της Κρήτης: Βρήκαν τεράστια χρηματικά ποσά στον λογαριασμό του Ηγούμενου

Ημερομηνία:

Η Αρχή Ξεπλύματος έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα για το μοναστήρι του Ηρακλείου, το οποίο διαβιβάστηκε στους Εισαγγελείς που στελεχώνουν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Αθήνα.
Σε τέσσερα εμβληματικά Μοναστήρια του Αγίου Όρους έψαχνε «μαύρο χρήμα» ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, σε γνωστό Μοναστήρι, στο Ηράκλειο της Κρήτης το βρήκε!

Το γεγονός είναι πρωτοφανές και μάλιστα δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Ηγούμενου της Μονής, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του μεγάλα χρηματικά ποσά, που φέρονται ότι, προέρχονται από απάτες σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προκάλεσαν ζημιά, η οποία υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο.

Τι έχει συμβεί;
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Αρχής Ξεπλύματος και του Προέδρου της Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διαπιστώθηκε ότι, γνωστό Μοναστήρι με καλόγερους, στο Ηράκλειο της Κρήτης, είχε στήσει «μαγαζάκι», όπου φέρεται πως νοίκιαζε σε αγρότες εικονικές εκτάσεις, που δήθεν του ανήκαν, προκειμένου εκείνοι, στη συνέχεια να εισπράττουν επιχορηγήσεις από τον «Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων» (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Στην υπόθεση, εκτός από τους αγρότες, φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, που χορηγούσαν παράνομα αγροτικές ενισχύσεις στους αγρότες, οι οποίοι σύμφωνα με τα ευρήματα της Αρχής, έδιναν ποσοστό στο Μοναστήρι.

Φαίνεται μάλιστα ότι, οι επενδυτικές ικανότητες του Ηγούμενου, δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν γνωστούς… «γκουρού» του είδους, καθώς τα χρήματα από τις παράνομες επιχορηγήσεις τα επένδυε σε φωτοβολταϊκά.

Για την υπόθεση του Μοναστηριού της Κρήτης η Αρχή Ξεπλύματος έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε στους Εισαγγελείς, που στελεχώνουν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Αθήνα, προκειμένου να τα μελετήσουν και να ασκήσουν ποινικές διώξεις.https://www.ieidiseis.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θύρα 4: «Ο ΟΦΗ δεν ζητάει τίποτα...

Ξεκάθαρο μήνυμα από τους οργανωμένους φίλους του ΟΦΗ Η ανακοίνωση...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...

Θύρα 4: «Ο ΟΦΗ δεν ζητάει τίποτα...

Ξεκάθαρο μήνυμα από τους οργανωμένους φίλους του ΟΦΗ Η ανακοίνωση...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά: Ολόκληρη οικογένεια πίσω από τη σπείρα με ψεύτικους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ

Τρία αδέρφια και τρεις συνεργοί είχαν στήσει «φάμπρικα» τηλεφωνικών...

Θύρα 4: «Ο ΟΦΗ δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από αυτό που αξίζει: ένα σύγχρονο γήπεδο»

Ξεκάθαρο μήνυμα από τους οργανωμένους φίλους του ΟΦΗ Η ανακοίνωση...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο στο μπαρ, εκκρεμεί η παράδοση του ανήλικου

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...

Ηράκλειο: Εκτός ΜΕΘ ο 5χρονος που τραυματίστηκε σε πισίνα

Ο 5χρονος υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διασωληνώθηκε αμέσως. Χαραμάδα...