Με μελανά χρώματα η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας

Ημερομηνία:

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφεται στην έκθεση της Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη, η κατάσταση του Κράτους Δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας.
Νέο «χαστούκι» για την κυβέρνηση και τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα έρχεται από την έκθεσης της Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, στην οποία αναφέρεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας του Μεγάρου Μαξίμου, «εξαπέλυσε σωρεία νέων αγωγών εναντίον πολλών δημοσιογράφων και ΜΜΕ με εξοντωτικές αξιώσεις προκειμένου να τους εκφοβίσει».

Εκδικητικές αγωγές κατά δημοσιογράφων για το σκάνδαλο των υποκλοπών
Στην έκθεση παρουσιάζονται συγκεκριμένα με μελανά χρώματα η κατάσταση του Κράτους Δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας, με αφορμή τις εκδικητικές αγωγές κατά δημοσιογράφων, κυρίως όσο αφορά ρεπορτάζ τους για το σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω της ΕΥΠ και του Predator.

«Σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ξέσπασε αυτό το σκάνδαλο, οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν ακόμα, το αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών για τους ισχυρισμούς περί παρακολουθήσεων και για την βελτίωση των μέτρων ασφαλείας σχετικά με το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή», αναφέρει η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην έκθεση της Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη στις αγωγές slap και επισημαίνεται ότι αυτή η πρακτική είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη τα τελευταία δύο χρόνια με στόχο να φιμώσει τους δημοσιογράφους που έκαναν ρεπορτάζ για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Τον Δεκέμβριο του 2023, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός και πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για την εικαζόμενη εμπλοκή του με την εταιρεία Intellexa, εταιρεία που πουλά το Predator, ένα παράνομο λογισμικό στην Ελλάδα υπέβαλε μία σειρά αγωγών (slapps) σε βάρος μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφων για ρεπορτάζ τους σχετικά με το Predatorgate, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται», σημειώνει η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

Πρόκειται για έκθεση, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συντάχθηκε από κοινού από τον οργανισμό Liberties και τις οργανώσεις εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ επικουρεί την ετήσια έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής για το Κράτος Δικαίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Καταγγελία-σοκ στο Στρασβούργο: Ο Νίκος Παππάς φέρεται...

Σοβαρό επεισόδιο καταγγέλλεται στο Στρασβούργο, με ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,9 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Καταγγελία-σοκ στο Στρασβούργο: Ο Νίκος Παππάς φέρεται...

Σοβαρό επεισόδιο καταγγέλλεται στο Στρασβούργο, με ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στρατηγική προώθηση της Κρήτης σε επαγγελματίες του τουρισμού στην Αυστρία

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρεια Κρήτης στην...

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τον εξηλεκτρισμό του Ηρακλείου

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τον εξηλεκτρισμό του Ηρακλείου,...

HELIOS+ Κρήτη: 309 υπηρεσίες ένταξης σε έναν μήνα – Σταθερή στήριξη σε εργασία και στέγαση

Σημαντική δυναμική καταγράφει το πρόγραμμα HELIOS+ στην Κρήτη, το...

Μπλόκα: Σε σημείο «βρασμού» αγρότες και κτηνοτρόφοι – Ανοιχτός ο δρόμος της κλιμάκωσης

Με τα τρακτέρ παρατεταγμένα στους δρόμους και τους αγρότες...