Μελέτες αποκατάστασης βλαβών φραγμάτων της Π.Ε. Ηρακλείου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Αφορούν τα φράγματα Ινίου – Μαχαιρά, Φανερωμένης και τη λιμνοδεξαμενή Καραβάδου

Την εκπόνηση των μελετών για την παρακολούθηση και αποκατάσταση βλαβών του φράγματος Ινίου – Μαχαιρά, της Λιμνοδεξαμενής Καραβάδου και τις μελέτες για την παρακολούθηση του φράγματος Φανερωμένης της Π.Ε. Ηρακλείου, προϋπολογισμού 761.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Οι μελέτες γίνονται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση των φραγμάτων μετά τον σεισμό της 27-9-2021 που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Περιλαμβάνονται Μελέτες Υδραυλικών Έργων, Γεωτεχνικές Έρευνες – Μελέτες της λιμνοδεξαμενής Καραβάδου. Προγραμματισμός και επίβλεψη γεωερευνητικών εργασιών, εκτέλεση μετρήσεων και επιθεωρήσεων, αξιολόγηση μετρήσεων και σύνταξη εκθέσεων, σχεδίων παρακολούθησης και σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (ΣΑΕΚ) για τα φράγματα Ινίου Μαχαιρά και Φανερωμένης.
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Μιχάλης Σαμωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Πολιτικής Προστασίας Κώστας Αραβιάκης, ο Πρόεδρος κοινότητας Καραβάδου Δημήτρης Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου Γιάννης Ρολάκης, ο Πρόεδρος Γ΄ ΤΟΕΒ Μοιρών Νίκος Τσικριτσάκης, ο Αντιπρόεδρος Γ΄ΤΟΕΒ Μοιρών Μανόλης Παπαδάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Α΄ ζώνη Τυμπακίου Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, ο γραμματέας ΤΟΕΒ Ινίου Γιώργος Φαρσαράκης, οι εκπρόσωποι των μελετητικών γραφείων Αχιλλέας Παραθύρας και Χαράλαμπος Γκούβας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης και η προϊσταμένη του τμήματος δομών-περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης Σγουρώ Μαριέττα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.