Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Ως τη μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε την Τουρκία ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ.

Συμπεριέλαβε μάλιστα τη γειτονική χώρα στις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η διεθνής κοινότητα μαζί με την Κίνα, τη Ρωσία και την κλιματική αλλαγή».

«Δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν σε αυτήν την αίθουσα πως η πλέον μόνιμη και εγγύτερη απειλή στην ανατολική Μεσόγειο εξακολουθεί να είναι η Τουρκία. Παρά το γεγονός πως αποτελεί σύμμαχο του ΝΑΤΟ, η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία με προκλητικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Η παραβίαση του εναέριου χώρου με μαχητικά αεροσκάφη είναι απαράδεκτη συμπεριφορά για κάθε χώρα» σημείωσε ο αμερικανός γερουσιαστής για να αναφερθεί και στην «παράνομη κατοχή», όπως είπε, της Κύπρου από την Τουρκία. Παράλληλα κατηγόρησε τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι ακολουθεί διαιρετική πολιτική, τόσο στην ανατολική Ευρώπη, όσο και στον νότιο Καύκασο και την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας αναφέρθηκε ακόμη στην προσωπική του διαδρομή και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για περαιτέρω σύσφιγξη στα πεδία της οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής, της ασφάλειας και της περιφερειακής αλληλεγγύης.

Κατά την προσφώνηση του τιμώμενου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος σημείωσε πως «η απονομή του τίτλου αποτελεί ένα φόρο τιμής για έναν διακεκριμένο αμερικανό πολίτη με διεθνή απήχηση, που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης στο ευρύτερο φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των Η.Π.Α., έναν μεγάλο φιλέλληνα και βαθύ γνώστη των ελληνικών θεμάτων, που στήριξε και στηρίζει τη χώρα μας διαχρονικά και σε κρίσιμες συγκυρίες».

«Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και στα ελληνικά ζητήματα και του ευχόμαστε να συνεχίσει το έργο του πάντα επ’ ωφελεία των δικαίων αιτημάτων των Λαών για ευημερία και Δικαιοσύνη» κατέληξε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 89 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Λεβέντης...

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 89 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Λεβέντης...

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το...

ΚΤΕΛ Κρήτης: Ύστερα από “διαζύγιο” 20ετίας ξανά… “γάμος” γιατί φοβούνται τους Ισπανούς!

Τα ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης αναζητούν τρόπο συνένωσης...

Το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» που «άναψε» φωτιές στην Άγκυρα

Αντιδράσεις και σενάρια πολεμικού… θρίλερ ξεσήκωσε στην Τουρκία το...

Politico: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Λαγκάρντ από την ΕΚΤ για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, άφησε...