ΜέΡΑ25:Κάλεσμα σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, συγκέντρωση στην πλατεία Λιονταριών, Ηράκλειο
Κυριακή 5 Νοεμβρίου πορεία στη Νατοϊκή Βάση της Σούδας

Στη γειτονιά μας διεξάγεται μια Γενοκτονία, μια κτηνωδία από το Ισραήλ εις βάρος αμάχων, παιδιών γυναικών, ανθρώπων που επί 75 χρόνια βιώνουν την καταπίεση και τον θάνατο. Η ενεργή υποστήριξη της Ελλάδας στο πλευρό των δραστών αυτού του εγκλήματος συνιστά και η ίδια έγκλημα πολέμου για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να διωχθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Η παραχώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων (Σούδα, Ελευσίνα, Αλεξανδρούπολη κ.α.), η παραχώρηση ναυτικών δυνάμεων όπως η Φρεγάτα «Ψαρά» αλλά και η ηθική και πολιτική στήριξη του Ισραήλ στις σφαγές που διαπράττει, αποτελούν όνειδος για τον ελληνικό λαό, με βάσης τις μακρόχρονες σχέσεις του με τον λαό της Παλαιστίνης.
Οι κάτοικοι της χώρας δεν ταυτίζονται με αυτή την πολιτική. Ο λαός της Κρήτης δεν «τσιμπάει» από τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Δ. Καιρίδη, που λέει ότι έχουμε τουρίστες από το Ισραήλ και όχι από την Παλαιστίνη και για αυτό πρέπει να δούμε το συμφέρον μας. Ο λαός της Κρήτης αντιδρά, παλεύει για Ειρήνη και Δικαιοσύνη. Νιώθει ντροπή όταν διαβάζει πως η Βάση της Σούδας έχει πλέον «φρακάρει» από πλοία και αεροπλάνα που κατέφθασαν με στόχο την επιχειρησιακή υποστήριξη της Γενοκτονίας και της Εθνοκάθαρσης.
Το ΜέΡΑ25, κεντρικά αλλά και με τις Οργανώσεις Βάσης του στην Κρήτη, ζητά την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τη σφαγή στη Γάζα, την τήρηση του διεθνούς δικαίου και την παραπομπή σε δίκη των υπευθύνων για τη Γενοκτονία. Απαιτούμε το κλείσιμο της Βάσης τη Σούδας και την διακοπή κάθε πολεμικής προετοιμασίας που εκτός των άλλων βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το νησί και τους ανθρώπους του. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητες που παλεύουν για την Ειρήνη. Στεκόμαστε ακλόνητα και αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.
Συμμετέχουμε και καλούμε στις κινητοποιήσεις:
– Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου σε αντιπολεμική διαδήλωση στα Λιοντάρια (6μ.μ.) στο Ηράκλειο
– την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας στις 12:30 (με προσυγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς)

Τα σχόλια είναι κλειστά.