Μεσαρά: Aυτά είναι τα δολοφονικά περάσματα του Γεροπόταμου

Ημερομηνία:

Όλα τα σημαντικά περάσματα που βρίσκονται στην Κάτω Μεσαρά από τα Χουστουλιανά περίπου μέχρι και την θάλασσα δημοσιεύει με φωτογραφίες και πληροφορίες η σελίδα “Δια-SOS-τε τη Μεσαρά” στα κοινωνικά δίκτυα ώστε να μπορέσουν όλοι να δουν την τραγική κατάσταση που δημιουργείται.

Τα περάσματα αυτά εξυπηρετούν τα χωριά καθώς τα συνδέουν με τις κεντρικές αρτηρίες , ωστόσο τον Χειμώνα που πλημμυρίζει ο Γεροπόταμος μετατρέπονται σε υγρούς τάφους για τους ανυποψίαστους οδηγούς. Κάποια από αυτά θα πρέπει να κλείσουν εντελώς ενώ σε κάποια άλλα θα πρέπει να γίνουν άμεσα μελέτες για γιοφύρια ή άλλες παρεμβάσεις.

1. Αγία Τριάδα: Το πέρασμα αυτό βρίσκεται στο ύψος του ελαιουργείου Πρωτογεράκη , 2-3 χιλιόμετρα πριν το Τυμπάκι. Αμέσως μετά το εργοστάσιο υπάρχει ένδειξη που οδηγεί τα οχήματα στον Αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Τριάδας και Φαιστού.(φωτογραφίες).

2. Πετροκεφαλίου: Βρίσκεται περίπου στο ύψος του κέντρου «Τρία Αστέρια» στην έξοδο των Μοιρών για το Τυμπάκι. Είναι το μοιραίο πέρασμα που χάθηκαν οι τέσσερις συνάνθρωποι μας τελευταία.

3. Περίου : Βρίσκεται στο τέρμα του δρόμου του αναδασμού που ενώνει τα Καπαριανά με το Πέρι. Στο σημείο εκείνο είχε δημιουργηθεί παλιότερα μικρό φράγμα.

4. Πλατάνου: Ενώνει τον Πλάτανο με τα Καπαριανά και θεωρείται περιφερειακός δρόμος . Στο πέρασμα αυτό είχε παρασυρθεί πριν μερικά χρόνια καθηγητής που προσπάθησε να περάσει με το τζιπάκι του.

5. Καλυβιανής : Χωματόδρομος που αρχίζει περίπου από το πρατήριο υγρών καυσίμων Μακρυδάκη και αφού περάσει μέσα από τον Γεροπόταμο καταλήγει περίπου στο Πετροκεφάλι.

Οι φωτογραφίες είναι με τη σειρά που αναφέρονται

Tα νούμερα πάνω στο χάρτη αναφέρονται με τη σειρά που αναγράφονται οι φωτογραφίες στο κείμενο:

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία...

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης...

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία...

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης...

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Eurovision 2026: Πότε θα γίνει η πρώτη πρόβα της Ελλάδας

Ο Ακύλας με το «Ferto» αναμένεται να διαγωνιστεί στον...

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης έβγαλαν οι Αυστραλοί

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...

Νέα γονιδιακή μελέτη ξαναγράφει την ιστορία της καταγωγής των ανθρώπων

Ανατρέπεται η θεωρία του ενός βασικού προγονικού πληθυσμού. Για δεκαετίες...