Μεσαρά – Λειψυδρία: Αγρότες σε απόγνωση – Το πρόβλημα γιγαντώνεται

Ημερομηνία:

Μαρτυρικές ώρες ζει η Μεσαρά λόγω της δραματικής έλλειψης νερού, που μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται και πλέον είναι διάχυτη η αγωνία για το τι θα ακολουθήσει, καθώς τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης γιγαντώνονται.

Οι Δήμοι Γόρτυνας και Φαιστού είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού η μια μετά την άλλη οι γεωτρήσεις παροπλίζονται και η απορρύθμιση είναι σοβαρότατη και σε σχέση με την άρδευση και σε σχέση με την ύδρευση.

Στο Δήμο Φαιστού η κατάσταση είναι αφόρητα πιεστική και μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Το μεγαλύτερο πλήγμα του Δήμου, αφορά στον τομέα της άρδευσης όπου υπάρχουν τεράστια προβλήματα με τις καλλιέργειες στη Γαλιά, στη Φανερωμένη και τα Σκούρβουλα, όπου οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση.

Και μέσα σε όλα αυτά όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης έχουν μείνει οι Δήμοι μόνοι τους να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που τους ξεπερνά, αφού το κεντρικό κράτος απέχει πανηγυρικά και δεν έχει δώσει ίχνος βοήθειας και στήριξης.

λειψυδρία

Στο Δήμο Γόρτυνας που παραδοσιακά είχε μεγάλες ποσότητες νερού, οι υπόγειοι υδροφορείς έχουν στερέψει και οι γεωτρήσεις δεν μπορούν να αντλήσουν πλέον νερό.

Έντονο πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή γύρω από το Ασήμι, με αποτέλεσμα να έχει διαταραχθεί η ομαλή τροφοδοσία νερού και ο κόσμος να ταλαιπωρείται.

Αντίστοιχα προβλήματα εμφανίζονται και στην Αγία Βαρβάρα, όπου σύμφωνα με το Δήμαρχο Μιχάλη Κοκολάκη στη γεώτρηση που υδροδοτεί την περιοχή,  μειώθηκε κατακόρυφα η στάθμη του νερού, με αποτέλεσμα πέσουν μπάζα και να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην άντληση.

Την ίδια ώρα διαφαίνεται ότι και ο Νοέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας και στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος εξηγεί ότι θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για την περιφρούρηση του νερού που είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να κατανέμεται ακριβοδίκαια.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κοκολάκης τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας έλεγχος σε σχέση με τις ιδιωτικές γεωτρήσεις που εκφράζονται φόβοι ότι αντλούν το νερό ανεξέλεγκτα, σε μια χρονική συγκυρία που τα αποθέματα νερού συνεχώς λιγοστεύουν και είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα προστασίας.  ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια διαδρομή περίπου 40 χρόνων στους χώρους...

Ο Δημήτρης Σάββας αφηγείται στην εφημερίδα «Πατρίς» τους πιο...

Βορίζια: Συνελήφθη ένας 23χρονος για τη βόμβα...

Εντοπίστηκε το απόγευμα από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς στα...

Μια διαδρομή περίπου 40 χρόνων στους χώρους...

Ο Δημήτρης Σάββας αφηγείται στην εφημερίδα «Πατρίς» τους πιο...

Βορίζια: Συνελήφθη ένας 23χρονος για τη βόμβα...

Εντοπίστηκε το απόγευμα από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς στα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Πέμπτη 13 Νοεμβρίου

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι αύριο, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, θα...

Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του

Tι πρέπει να γνωρίζουν εργοδότες και εργαζόμενοι. Νωρίτερα θα πρέπει...

Κριστιάνο Ρονάλντο: Σταματάει το ποδόσφαιρο μετά το Μουντιάλ του 2026

Ο 41χρονος Πορτογάλος σούπερ σταρ οριοθέτησε το τέλος της...

Μια διαδρομή περίπου 40 χρόνων στους χώρους της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Ο Δημήτρης Σάββας αφηγείται στην εφημερίδα «Πατρίς» τους πιο...