Μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία η εκδρομή της ΚΝΕ στα Ανώγεια

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κρήτη ανέπτυξαν πλούσια δράση και παρέμβαση ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στα στέκια νεολαίας των πόλεων, στις παρελάσεις, και στα Πανεπιστημια. Με την ανακοίνωση της ΚΝΕ στο χέρι τα μέλη της ΚΝΕ ανέδειξαν σε εκατοντάδες νέους το πραγματικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου και των 80 χρόνων από τη ίδρυση του ΕΑΜ: ότι είναι φωτινοί φάροι στους αγώνες του σήμερα για μια κοινωνία χωρίς φασισμό, πολέμους, εκμετάλλευση, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και σήμερα όπως έγινε και τότε, χωρίς από μηχανής θεούς και σωτήρες.

Σε αυτά τα πλαίσια είχε προγραμματιστεί και η εκδρομή στα Ανώγεια των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Κρήτης, με τίτλο: «Η ιστορία μας διδάσκει: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, να τσακίσει το φασισμό, ανοίγωντας το δρόμο για τις δικές του ανάγκες!». Ωστόσο λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην Κρήτη αυτό το Σαββατοκύριακο η εκδρομή μεταφέρεται για το Σάββατο 6 Νοέμβρη.

Το πρόγραμμα της εκδρομής:

Αναχώρηση με λεωφορεία: Από το Ηράκλειο στις 10 π.μ., από το Άγαλμα Βενιζέλου, από τα Χανιά στις 9 π.μ. από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς και από το Ρέθυμνο στις 9.30 π.μ. από το Δημοτικό Κήπο.
11.30 – Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα στο κέντρο του χωριού.
12.45 – Επίσκεψη στην πλατεία Αρμί, στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, αφιερωμένο στους πεσόντες των τριών ολοκαυτωμάτων των Ανωγείων. Σύντομη παρουσίαση του χρονικού.

13:00 – Εκδήλωση αφιερωμένη στα 80 χρόνια του ΕΑΜ και βασισμένη στα συμπεράσματα που προκύπτουν απο το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος με θέμα «Η ιστορία μας διδάσκει: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, να τσακίσει το φασισμό, να ανοίξει το δρόμο για τις δικές του ανάγκες!», στην πλατεία Αρμί.
15:00 – Φαγητό και κρασί σε τοπικό Μιτάτο.
18:30 – Επιστροφή σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.
Συμμετοχές και πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6955719974 για Ηράκλειο και Λασίθι
6947605973 για τα Χανιά
και 6943293117 για το Ρέθυμνο

Τα σχόλια είναι κλειστά.