Μεταφορά του Αγίου Φωτός από την AEGEAN και την Olympic Air

Ημερομηνία:

Η AEGEAN, πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα και αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, το Μεγάλο Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία έξτρα αεροσκάφη (όχι εμπορική πτήση) με σκοπό και μόνο την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς. Συνολικά, η AEGEAN και η θυγατρική της Olympic Air, θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 14 προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Μύκονο και Λάρισα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις  20:00 έως και τις 22:00.

Το Μεγάλο Σάββατο, 27 Απριλίου 2019,  τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων για την μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα πραγματοποιηθούν ως κάτωθι:

agio-fos

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει και με τις 8 προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Λήμνο και Χίο, ως κάτωθι:

agio-fos2

Όπως κάθε χρόνο, η AEGEAN με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο επιβατικό κοινό και την παράδοση, προσφέρει και φέτος όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα (από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλο Σάββατο) νηστίσιμο μενού, τηρώντας τα έθιμα για 20η συνεχή χρονιά.  Σε όλες τις πτήσεις, τη Μεγάλη Εβδομάδα, προσφέρονται μουστοκούλουρα, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα προσφερθεί εορταστικό μενού, καθώς και πασχαλινό τσουρέκι στους επιβάτες όλων των πτήσεων του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air. Επιπροσθέτως, από Μεγάλη Τετάρτη έως και Κυριακή του Πάσχα, προσφέρονται σε όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών, σοκολατένια λαγουδάκια.

aegean-agio-fos

Το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας θα μοιράσει στους επιβάτες όλων των πτήσεων εξωτερικού προς Ελλάδα και όλων των πτήσεων του εσωτερικού δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air, πασχαλινές λαμπάδες. Παράλληλα, το πλήρωμα καμπίνας στις πτήσεις προς Κέρκυρα, προσφέρει σε όλους τους επιβάτες από τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, πήλινα κανατάκια, προτρέποντάς τους να τηρήσουν το έθιμο των Μπότηδων και να τα σπάσουν κατά την διάρκεια της πρώτης Ανάστασης.

aegean-agio-fos2

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Σχολεία: Ελλείψεις ένα μήνα μετά το πρώτο...

Παρατηρούνται κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Σχολεία: Ελλείψεις ένα μήνα μετά το πρώτο...

Παρατηρούνται κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου

Ο Αντιδήμαρχος Tάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας Ειρήνης

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει «Η δίκη του Μάνου Χατζιδάκι»

(βασισμένο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 8/6/1963) - «Γραφείο λογοκρισίας»...

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αεροπορικής πολιτικής η Κρήτη και η περιφερειακή συνδεσιμότητα

Την ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής και νησιωτικής συνδεσιμότητας, με...