Μεταναστευτικό: Ηχηρή παρέμβαση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης – Βολές κατά της Πολιτείας και παραινέσεις για την ανθρωπιά μας

Ημερομηνία:

“Δεν δικαιολογούνται οι έχοντες την ευθύνη να πετούν το μπαλάκι στους κατά τόπους φορείς” επεσήμανε στο κήρυγμά του από τη Μονή Κουδουμά – Μίλησε για καταστάσεις που “θέλουν σύνεση και όχι φωνές υστερίας”.

Ηχηρή και συναισθηματικά φορτισμένη παρέμβαση για το μεταναστευτικό ζήτημα που ταλανίζει τις τελευταίες ημέρες τα νότια παράλια της Κρήτης έκανε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, από τη Μονή Κουδουμά, στο Ηράκλειο.

Κατά το κήρυγμά του μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν των Οσίων Πατέρων Παρθενίου και Ευμενίου, των κτητόρων της Ιεράς Μονής, ο Μητροπολίτης Πρόδρομος δεν δίστασε να μιλήσει για “αδιαφορία της Πολιτείας”, στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο για την ανάγκη ανάληψης κεντρικής ευθύνης όσο και για τη “διατήρηση της ανθρωπιάς μας”, όπως ανέφερε.

«Λυπούμαι και το λέω δημόσια και με στεντόρια τη φωνή, για την αδιαφορία της Πολιτείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τις τραγικές συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι του Ρεθύμνου, με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται στοιβαγμένοι υπό συνθήκες αφόρητης ζέστης.

Μητροπολιτης Ρεθύμνου Κουδουμάς

Ο κ. Πρόδρομος επεσήμανε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού δεν είναι υπόθεση τοπικών αρχών, αλλά κεντρική πολιτική ευθύνη:
«Δεν είναι υπόθεσης κατά τόπους των δήμων ή του λιμενικού ή της αστυνομίας να έρθει να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πλήθος ανθρώπων που φτάνουν στην πόρτα μας». Την ίδια στιγμή, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους άνδρες του Λιμενικού, της Αστυνομίας και τους αρμόδιους φορείς, που – όπως τόνισε – στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στις διαδικτυακές αντιδράσεις, με αφορμή τις ολοένα και αυξημένους αριθμούς αλλοδαπών που καταφθάνουν στο νησί: «Ο τόπος μας και ο πολιτισμός μας δεν ήταν και δεν πρέπει να γίνει ποτέ “βουλιάξτε τους” ή “πνίξτε τους” ή “πετάξτε τους”… Στώμεν καλώς!»

Ο Μητροπολίτης Πρόδρομος δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βολές και για την πρόσφατη ψήφιση – όπως ανέφερε – νομοσχεδίου που «ταπεινώνει» την Εκκλησία της Κρήτης, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και στο πεδίο της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.
«Η διαφύλαξη των συνόρων και η διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της ευταξίας του τόπου μας και του πολιτισμού μας είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας. Και πρέπει να ασκείται με σύνεση, όχι με φωνές υστερίας» κατέληξε.

Cretalive

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...

Ηράκλειο: Την Τρίτη η κηδεία της Λουίζας...

Βαρύ πένθος για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Την απώλεια...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...

Ηράκλειο: Την Τρίτη η κηδεία της Λουίζας...

Βαρύ πένθος για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Την απώλεια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher

Σε ποιες περιοχές το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός προσφέρει έως...

Social media και ανήλικοι: Τι προβλέπει η νέα ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας

H συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Ελληνικό Κέντρο...

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε τον… δρόμο στον Μακάριο Λαζαρίδη

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν στην κυβέρνηση, καθώς ο Μακάριος Λαζαρίδης...

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντοπίστηκε τυχαία η ακριβής τοποθεσία του σπιτιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Πρόκειται για μια τυχαία ανακάλυψη που φωτίζει ωστόσο τα...