Μέτρα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας από τον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Τοποθετήθηκαν προστατευτικές μπαρές ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου
Στην τοποθέτηση συνολικά 340 μέτρων προστατευτικών μπαρών (στηθαία) προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού μας δικτύου.
Μπάρες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί σε σημεία που έχουν προκληθεί ατυχήματα στο παρελθόν και έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα, είτε λόγω της φυσιογνωμίας, τους είτε λόγω της συχνότητας εκδήλωσης ατυχημάτων.
Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν μπάρες ασφαλείας συνολικού μήκους 248 μέτρων στα Περβόλια (στον δρόμο του πρ. ΟΑΔΥΚ), 40 μέτρων στο Κατωχώρι Κεραμείων και τέλος, 52 μέτρων στον δρόμο από Καλαθά προς Χωραφάκια.
Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης επισημαίνει σε δηλώσεις του: «Με τα στατιστικά των ατυχημάτων στον δρόμο να αυξάνονται δραματικά, χρόνο με τον χρόνο, κοιτάμε πίσω από τα νούμερα και προχωράμε στην ουσιαστική προστασία των δημοτών μας. Οι προστατευτικές μπάρες είναι ένα μόνο μέτρο, από μια σειρά κινήσεων που έχουμε προβεί και έχουν σκοπό να προλάβουν ατύχημα και να προστατεύσουν τους οδηγούς που κινούνται στο δημοτικό οδικό δίκτυο».
Επισημαίνεται πως, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, πραγματοποιούνται συχνά διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου, χαράσσονται νέες διαβάσεις πεζών και τοποθετούνται προστατευτικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος, γνωστοί ως «μάτια γάτας», που στόχο έχουν να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς για την επικινδυνότητα του σημείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Έκθεση “Αλέκος Φασιανός – Κάρολος Καμπελόπουλος: Μια...

Το Ίδρυμα Κάρολος Καμπελόπουλος, Μουσείο “Μοναστήρι του Καρόλου”, σε...

Χανιά : Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και εκλογές...

Συναδέλφισσες-οι, Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία...

Χανιά:Έκθεση “Αλέκος Φασιανός – Κάρολος Καμπελόπουλος: Μια...

Το Ίδρυμα Κάρολος Καμπελόπουλος, Μουσείο “Μοναστήρι του Καρόλου”, σε...

Χανιά : Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και εκλογές...

Συναδέλφισσες-οι, Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προ των πυλών νέα μεγάλη κακοκαιρία – Η Κρήτη παραμένει σε ξηρασία παρά τις βροχές

Προσοχή σε Δυτική Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη - Ήπιες...

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι που επισκέπτονται την Κρήτη οι τουρίστες

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι...

Αρχισε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία για την Ιταλία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει για εννέα ημέρες στην...