Μέτρα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας από τον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Τοποθετήθηκαν προστατευτικές μπαρές ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου
Στην τοποθέτηση συνολικά 340 μέτρων προστατευτικών μπαρών (στηθαία) προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού μας δικτύου.
Μπάρες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί σε σημεία που έχουν προκληθεί ατυχήματα στο παρελθόν και έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα, είτε λόγω της φυσιογνωμίας, τους είτε λόγω της συχνότητας εκδήλωσης ατυχημάτων.
Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν μπάρες ασφαλείας συνολικού μήκους 248 μέτρων στα Περβόλια (στον δρόμο του πρ. ΟΑΔΥΚ), 40 μέτρων στο Κατωχώρι Κεραμείων και τέλος, 52 μέτρων στον δρόμο από Καλαθά προς Χωραφάκια.
Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης επισημαίνει σε δηλώσεις του: «Με τα στατιστικά των ατυχημάτων στον δρόμο να αυξάνονται δραματικά, χρόνο με τον χρόνο, κοιτάμε πίσω από τα νούμερα και προχωράμε στην ουσιαστική προστασία των δημοτών μας. Οι προστατευτικές μπάρες είναι ένα μόνο μέτρο, από μια σειρά κινήσεων που έχουμε προβεί και έχουν σκοπό να προλάβουν ατύχημα και να προστατεύσουν τους οδηγούς που κινούνται στο δημοτικό οδικό δίκτυο».
Επισημαίνεται πως, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, πραγματοποιούνται συχνά διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου, χαράσσονται νέες διαβάσεις πεζών και τοποθετούνται προστατευτικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος, γνωστοί ως «μάτια γάτας», που στόχο έχουν να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς για την επικινδυνότητα του σημείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θρίλερ κατασκοπείας στη Σούδα: Συνελήφθη Γεωργιανός κοντά...

Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας εξετάζουν ενδεχόμενη κατασκοπευτική δραστηριότητα μετά...

Ε.Π.Κ.Κρητης: ” Αγρότισσα από την ενδοχώρα των...

Μια πρωτοφανή καταγγελία έφθασε στα γραφεία της Ένωσης Προστασίας...

Θρίλερ κατασκοπείας στη Σούδα: Συνελήφθη Γεωργιανός κοντά...

Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας εξετάζουν ενδεχόμενη κατασκοπευτική δραστηριότητα μετά...

Ε.Π.Κ.Κρητης: ” Αγρότισσα από την ενδοχώρα των...

Μια πρωτοφανή καταγγελία έφθασε στα γραφεία της Ένωσης Προστασίας...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΝΦΙΑ 2026: Ποιοι και πώς μπορούν να τον εξοφλήσουν σε περισσότερες από 12 δόσεις

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε- Οι προϋποθέσεις για τη...

Θρίλερ κατασκοπείας στη Σούδα: Συνελήφθη Γεωργιανός κοντά στη στρατηγική βάση

Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας εξετάζουν ενδεχόμενη κατασκοπευτική δραστηριότητα μετά...

e- ΕΦΚΑ: Ποιες δηλώσεις πήραν παράταση έως τις 9 Μαρτίου και ποιες έως τις 17 Μαρτίου

Η παράταση δεν αφορά στην προθεσμία καταβολής των αντίστοιχων...

H Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί ψηφιακή αγορά για τους Έλληνες αγρότες

Ταυτόχρονα, μέσω της νέας πλατφόρμας, οι προμηθευτές αυτών των...