Μετρό Πειραιά: Στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών ο Μητσοτάκης – Ικανοποίηση για το έργο από ΣΥΡΙΖΑ

Ενώνουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην επέκταση του Μετρό στον Πειραιά
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει, αύριο στις 11:00, σε εκδήλωση για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά.

Μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων
«Μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, άλλο ένα έργο, (επέκταση του Μετρό προς Πειραιά) το οποίο είχε μπλοκάρει λόγω της γραφειοκρατίας και της οικονομικής κρίσης, τελικά παραδίδεται στους πολίτες, στους Πειραιώτες», δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Υπενθύμισε ότι ήδη έχουν παραδοθεί τρεις σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) και αύριο παραδίδονται στο επιβατικό κοινό άλλοι τρεις (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο).

«Υπάρχει μία πολύ μεγάλη ειδοποιός διαφορά στην πολιτική κουλτούρα μας. Στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνουμε φιέστες με εξαγγελίες και εγκαίνια χωρίς αντίκρισμα. Αύριο ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εγκαινιάσει τους τρεις νέους σταθμούς και αμέσως θα δοθούν στο επιβατικό κοινό», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Γίνεται το αυτονόητο
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «επιτέλους θα γίνεται το αυτονόητο. Ενώνουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας». Υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και πως η αυριανή ημέρα δείχνει ότι τα δύσκολα τεχνικά έργα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και η χώρα μας να ανέβει σκαλοπάτια στο τομέα των υποδομών και μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ήδη σχεδιάζονται οι επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας προς τα νότια προάστια και έχει ξεκινήσει η κατασκευή της Γραμμής 4. Υπογράμμισε ότι η Αθήνα, μία πόλη που σιγά – σιγά γίνεται κορεσμένη από την κίνηση, χρειάζεται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεμπλόκαρε και το έργο της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, όπως και τον ΒΟΑΚ, το Πάτρα – Πύργος και το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ικανοποίηση
Την ικανοποίησή τους για την γραμμή 3 που συνδέει το Μετρό με τον Πειραιά εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και οι αρμόδιοι τομεάρχες Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης καθώς και οι βουλευτές Α΄και Β΄ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «η νέα Γραμμή 3 του Μετρό που συνδέει τον Πειραιά με τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό, την Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω και με πολλούς σταθμούς της Αθήνας με τελική κατάληξη τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανοίγουν ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Πειραιά και στις καθημερινές ανάγκες τους, σε συνδυασμό με τους ΗΣΑΠ, τον Προαστιακό και το Τραμ. Ανοίγουν και νέους δρόμους για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Απαγκίστρωσε το έργο το 2015
Υπογραμμίζουν ότι «είμαστε και γι’ αυτό ξεχωριστά ικανοποιημένοι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαγκίστρωσε το έργο το 2015, έβαλε τέλος στο τέλμα και στη στασιμότητα, επιτάχυνε αποτελεσματικά την πρόοδο και την εξέλιξή του. Ολοκλήρωσε τους τρεις σταθμούς Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και το σύνολο των σηράγγων ενώ ταυτόχρονα έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που επέτρεψαν την πρόοδο και την ολοκλήρωση του έργου».

Σημειώνουν ακόμη ότι «η απουσία σχεδιασμού και από την παρούσα κυβέρνηση, φέρνει μεν το Μετρό στον Πειραιά, αλλά μειώνει τα δρομολόγια προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς δεν προνοήθηκε να έχουν αγοραστεί οι απαραίτητοι επιπλέον συρμοί για την επέκταση της Γραμμής 3!!».

Ιστορική μέρα
Κλείνοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Παρόλα αυτά όμως, η μέρα αυτή είναι ιστορική και ελπίζουμε να μην την υποβαθμίσουν και τη γελοιοποιήσουν φιέστες ανόητης κυβερνητικής πλασματικής αυτοεπιβεβαίωσης από τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καλολαδωμένο επικοινωνιακό μηχανισμό τους. Εμείς θα είμαστε εκεί, παρούσες και παρόντες στα εγκαίνια, με την ικανοποίηση που αισθανόμαστε, με την αυτοπεποίθηση για την αποτελεσματική συνεισφορά μας ως κυβέρνηση και με την κριτική μας και τις προτάσεις μας για όσα δεν έγιναν όπως έπρεπε στο παρελθόν και για όσα οφείλουμε στους πολίτες ως Πολιτεία να επανασχεδιάσουμε από δω και πέρα, για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα προσβάλλουν την αξιοπρέπεια, τη μνήμη, την κρίση και τις ανάγκες των πολιτών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.