Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί βία στη διάρκεια της ερωτικής πράξης

Έρευνα στη Βρετανία αποκαλύπτει ότι μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί βία στη διάρκεια του σεξ.

Έρευνα στη Βρετανία αποκαλύπτει ότι μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί βία στη διάρκεια του σεξ.

Η έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας λίγο μετά την καταδίκη 26χρονου για τη δολοφονία βρετανίδας τουρίστριας.

Η υπόθεση της Grace Millane

Η Grace Millane βρέθηκε νεκρή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στη Νέα Ζηλανδία.

Κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι λίγες ώρες πριν εντοπιστεί η σορός της 22χρονης είχε συναντήσει έναν νεαρό άνδρα. Ο 26χρονος υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο δικαστήριο, κάνοντας λόγο για «άγρια ερωτική συνεύρεση». Δεν έπεισε το δικαστήριο, που τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία.

Η βία στη διάρκεια του σεξ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε στη Βρετανία και τα οποία δημοσιεύονται στον Independent, μία στις τρεις Βρετανίδες, κάτω των 40, έχουν βιώσει χωρίς να θέλουν: ασφυξία, χαστούκι ή φτύσιμο παρόλο που η ερωτική πράξη ήταν συναινετική.

Το 38% των γυναικών πο συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν υποκύψει σε πράγματα που δεν ήθελαν. Το 31% είπε ότι έχουν βιώσει τις παραπάνω ενέργειες στο σεξ αλλά ήταν με την συναίνεσή τους, ενώ το άλλο 31% υποστήριξε ότι δεν έχουν υποκύψει σε κάτι από τα παραπάνω ή προτίμησαν να μην πουν.
Ο φόβος
Οι γυναίκες που υπέκυψαν σε κάποια από αυτές τι ενέργειες στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, σε ποσοστό του 20% δήλωσαν ότι έφυγαν ανήσυχες ή φοβισμένες.

Το Κέντρο για την Δικαιοσύνη στις Γυναίκες υποστήριζει ότι «αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η πίεση ανάμεσα στις νέες γυναίκες να υποκύψουν σε βίαιες, επικίνδυνες ή καταστροφικές πράξεις. Πιθανότατα αυτό να οφείλεται στην διαθεσιμότητα και στην χρήση και την απενοχοποιήση της σκληρής πορνογραφίας».

Η συναίνεση δεν σημαίνει «ναι» στη βία
Η συνιδρύτρια του Woman’s Aid, Adina Claire δήλωσε στο The Independent για τα αποτελέσματα: «Η έρευνα δείχνει πόσο συχνά οι γυναίκες κάτω των 40 βιώνουν σεξουαλική βία με συντρόφους με τους οποίους κάνουν συναινετικό σεξ παρόλο που συνεχίζουν να τις εξευτελίζουν ή να τις τρομοκρατούν.

»Το να συμφωνείς να κάνεις σεξ με κάποιον δεν μειώνει την σοβαρότητα του να σε χαστουκίσει ή να σε πνίξει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.