Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες: Νέος Κύκλος εκδηλώσεων με επίκεντρο τη λογοτεχνία στα Ανώγεια

Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες: Νέος Κύκλος εκδηλώσεων με επίκεντρο τη λογοτεχνία στα Ανώγεια

Ο Ανηφοράς, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του δήμου Ανωγείων, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο “Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες”, στον Τόπο του Βοσκού, στα Ανώγεια.

Το φετινό πρόγραμμα αποτελεί ένα μείγμα διαφορετικών λογοτεχνικών ειδών, ύφους και προσεγγίσεων. Κάθε εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εντρυφήσουμε στο μυαλό διαφορετικών συγγραφέων, αποκτώντας πληροφορίες για τις δημιουργικές τους διαδικασίες, τις εμπνεύσεις και τα θέματα που διαμορφώνουν τα λογοτεχνικά τους έργα. Από την ποίηση έως την πεζογραφία, τη μυθοπλασία έως τη μη μυθοπλασία και όλα τα ενδιάμεσα, ο Ανηφοράς αγκαλιάζει το πλούσιο μωσαϊκό του γραπτού λόγου και προωθεί τη δύναμη της αφήγησης.

Κάτω από το μαγευτικό τοπίο του Ψηλορείτη, ο Ανηφοράς προσκαλεί για μια ακόμη φορά διακεκριμένους συγγραφείς να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες βραδιές γνωριμίας, διαλόγου και αλληλεπίδρασης με επίκεντρο τα λογοτεχνικά τους έργα. Οι θεματικές αυτές εκδηλώσεις, αποτελούν σημείο συνάντησης για ανήσυχα μυαλά, παθιασμένους αναγνώστες και λάτρεις της λογοτεχνίας.

Οι διαφορετικοί συγγραφείς του προγράμματος θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα συμμετάσχουν σε ζωντανές συζητήσεις, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τις αποχρώσεις των αφηγήσεων τους, να αναλύσουν τα υποκείμενα θέματα και να αποκαλύψουν τη βαθιά επίδραση της λογοτεχνίας στη ζωή και την κοινωνία μας.

Καθώς λοιπόν ο ήλιος δύει πίσω από τα μαγευτικά τοπία των Ανωγείων, και η συμφωνία των λέξεων αναδύεται, σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι πνευματικής εξερεύνησης, πολιτιστικής εμβύθισης και καλλιτεχνικής αποτίμησης.

Σχετικά με τον Ανηφορά:

Ο Ανηφοράς* αποτελεί μια πολιτιστική πρωτοβουλία που στόχο έχει την προώθηση της λογοτεχνίας, των τεχνών και του πνευματικού διαλόγου.

Με σταθερή δέσμευση στην καλλιέργεια μιας ζωντανής λογοτεχνικής κοινότητας, ο Ανηφοράς διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που φέρνουν σε επαφή καταξιωμένους συγγραφείς και παθιασμένους αναγνώστες στο μαγευτικό τοπίο των Ανωγείων.

Παρέχοντας μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης, φιλοδοξεί να γιορτάσει τη μεταμορφωτική δύναμη της λογοτεχνίας και την ικανότητά της να γεφυρώνει πολιτισμούς, να εμπνέει τη δημιουργικότητα και να πυροδοτεί συζητήσεις.

*Ο Ανηφοράς αποτελεί το σημείο του θόλου των Μιτάτων που επιτρέπει την είσοδο του φωτός αλλά και την έξοδο του καπνού από την εστία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.