Μήνυμα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Η γιορτή της 28η Οκτωβρίου είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό που την θυμάται ως τον πρώτο παλλαϊκό ξεσηκωμό εναντίον των δυνάμεων του φασισμού.

Είναι και κάτι άλλο: Ένα σκίρτημα της συλλογικής μνήμης της στιγμής που, πριν ογδόντα χρόνια, αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί, ο λαός μας σύσσωμος, χωρίς να υπολογίσουν κόστος, χωρίς να εκτιμήσουν την πιθανότητα ήττας, αποδεχόμενοι την υπεροπλία των επίδοξων κατακτητών, τους είπαν ένα ξερό, αγέρωχο, γενναίο ΟΧΙ!

Ο λόγος που γιορτάζουμε το ΟΧΙ κάθε 28η Οκτωβρίου είναι ακριβώς αυτός: Σηματοδοτεί το μεγαλείο ενός λαού που μπορεί να πει ΟΧΙ εκεί που πρέπει να πει ΟΧΙ ανεξάρτητα του πρόσκαιρου κόστους, ακόμα κι όταν ο εχθρός είναι σιδηρόφρακτος.

Το ΜέΡΑ25 τιμά τη θύμηση εκείνης της λαμπρής μέρας και τον σοφό λαό που γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος να ζει είναι αρνούμενος την συνθηκολόγηση με ανόητους, προκλητικούς και αδίστακτους κατακτητές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Το πραγματικό δίλημμα είναι “ή τα κέρδη τους ή...

Ιράν: Ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη – Αναφορές...

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε στο Ιράν - Εκρήξεις...

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ...

Το πραγματικό δίλημμα είναι “ή τα κέρδη τους ή...

Ιράν: Ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη – Αναφορές...

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε στο Ιράν - Εκρήξεις...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέμπη: Επεισόδια μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές...

Aegean: Ακυρώνει πτήσεις στη Μέση Ανατολή

Αναλυτικά όλες οι πτήσεις που ανακοίνωσε πως ακυρώνει η...

Τρία χρόνια Τέμπη: Το χρονικό, οι αφηγήσεις των θυμάτων και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η αναδρομή των «ΝΕΩΝ» στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών,...