Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ακόμα αφορμή για να προβληματιστούμε και να αναλογιστούμε πόσα και ποια ουσιαστικά βήματα έχουμε πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια ως προς την ισότιμη πρόσβαση, αντιμετώπιση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Φυσικά, αναρωτιέται κανείς, πώς θα μιλήσουμε για συμπερίληψη των ΑμεΑ, όταν ακόμα διαπραγματευόμαστε την αποδοχή; Όταν ακόμα ακούμε τις φωνές να χαμηλώνουν σε ψιθυριστά σχόλια , βλέπουμε τις επικριτικές ματιές, στρουθοκαμηλίζουμε και κλείνουμε την πόρτα μας απέναντι σε μια πραγματικότητα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να τη χτυπήσει;
Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν κάποιας μορφής αναπηρία σωματική, νοητική ή ψυχική. Μια τεράστια μειοψηφία που παλεύει με τις ανισότητες, που αγωνίζεται για προσβασιμότητα και άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.
Μια μειοψηφία που στη χώρα μας καλείται να υπερπηδήσει -συν τοις άλλοις- τα εμπόδια που προσθέτει η έλλειψη ενσυναίσθησης πολλών συμπολιτών μας και το εχθρικό προς αυτήν αστικό περιβάλλον.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν χωρούν άλλες αναβολές. Ο τρόπος που στεκόμαστε στα ζητήματα των ΑμΕΑ ως άνθρωποι, αλλά και ως κοινωνία, είναι ο πραγματικός δείκτης του πολιτισμού και της εξέλιξής μας.
Η δόμηση ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι με αναπηρία θα μπορούν να κινούνται, να εργάζονται, να εξυπηρετούνται και να ψυχαγωγούνται ισότιμα, αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση όλων μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.