Μητσοτάκης από Αρκαλοχώρι: Άμεση ενίσχυση 1 εκ. ευρώ στους πληγέντες δήμους

Ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων έκανε ο πρωθυπουργός

Στο Αρκαλοχώρι, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και ενημερώνεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Άμεση ενίσχυση 1 εκατομμυρίου ευρώ για τους δύο δήμους που έχουν πληγεί ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αρκαλοχώρι. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στους πληγέντες και δεσμεύτηκε ότι δεν θα καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Ρωτήθηκε για το ύψος των αποζημιώσεων και απάντησε “θα το δούμε, δεν υπάρχει πλαφόν”.

“Θα τα ξαναφτιάξουμε όλα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την πεποίθηση – όπως την μετέφεραν οι σεισμολόγοι – ότι ο χθεσινός σεισμός ήταν ο κύριος.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε συνέντευξη τύπου αργότερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξειδικευτούν τα μέτρα.

Ο κ. Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο ενημερώθηκε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στην Κρήτη απευθείας από το Παρίσι προκειμένου να ανακοινώσει – σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες – πακέτο μέτρων στήριξης στους πληγέντες.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις σεισμόπληκτες περιοχές ξεκίνησε από το Χουδέτσι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβεβαιώνει τους κατοίκους πως “ήρθαμε να βοηθήσουμε, όλα θα τα φτιάξουμε”. https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.