Μητσοτάκης: Οφείλω μια συγγνώμη στον Ανδρουλάκη – Ασυγχώρητο λάθος το «σκάνδαλο των υποκλοπών»

Ημερομηνία:

Για «μέγα κι ασυγχώρητο λάθος» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός με δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής τονίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για το «σκάνδαλο των υποκλοπών»
Μέγα κι ασυγχώρητο λάθος χαρακτηρίζει το «σκάνδαλο των υποκλοπών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής τονίζοντας ότι χρωστάει μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Δεν είχα ενημερωθεί»
«Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και επισημαίνει πως «δεν είχα ενημερωθεί» αναφορικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από την ΕΥΠ.

Ο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να κάνει δημόσια παρέμβαση για το θέμα την Δευτέρα, με δήλωση για την υπόθεση που οδήγησε στην παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Ναι σε εξεταστική επιτροπή
Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση λέει «ναι» στη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, σε περίπτωση που το σχετικό αίτημα κατατεθεί επισήμως.

Παράλληλα, συναινεί και στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, καλώντας ωστόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να παραστεί προσωπικά, αυτή τη φορά.

Επεδίωξε δια του Γεραπετρίτη
Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του για την υπόθεση, ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

»Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

»Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Προσοχή σε νέο κύμα απάτης με SMS...

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέο κύμα τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών,...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κάθε αρνητική...

Την καθιερωμένη ανασκόπηση της εδομάδας που πέρασε έκανε ο...

Προσοχή σε νέο κύμα απάτης με SMS...

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέο κύμα τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών,...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κάθε αρνητική...

Την καθιερωμένη ανασκόπηση της εδομάδας που πέρασε έκανε ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αρχή για ξέπλυμα: Ποινικές ευθύνες σε Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ – Δε δήλωσε 3 εκατ. ευρώ

Ποινικές ευθύνες σε Παναγόπουλο και Αννα Στρατινάκη για παραβάσεις...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Στις Βρυξέλλες το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης Συνάντηση των κέντρων Europe Direct όλης της Ευρώπης

Στις Βρυξέλλες το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης Συνάντηση των...