Μητσοτάκης στην COP28: Παρά τις φυσικές καταστροφές αναδύεται μια νέα Ελλάδα

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού για την κλιματική αλλαγή
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το παρών στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28).

Στην παρέμβασή του λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το συνολικό μοντέλο που ακολουθεί η Ελλάδα στην «πράσινη» μετάβαση και τις πολιτικές που την καθιστούν από τις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. στον τομέα αυτό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «παρά τις κλιματικές καταστροφές αναδύεται μία νέα Ελλάδα».

«Η αιολική και ηλιακή ενέργεια καλύπτουν τις μισές ανάγκες μας»

Οπως είπε ο πρωθυπουργός «μειώσαμε κατά 8% τη χρήση άνθρακα, αναπτύσσεται η οικονομία μειώνοντας τους ρύπους κατά 43% από το 2005, ενώ στρεφόμαστε προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όλο και ταχύτερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η αιολική και ηλιακή ενέργεια καλύπτουν τις μισές ανάγκες μας, τα οφέλη είναι πλέον προφανή. Ανανεώνουμε τις οικίες και τα γραφεία μας, ενώ λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ευθύνη της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας μας. Οι επενδύσεις για την ενέργεια εστιάζονται στην ανθεκτικότητα και χρειαζόμαστε τεχνολογίες που μειώνουν το κόστος».

Δείτε την ομιλία του:

Βασικός στόχος της Ελλάδας είναι η ενίσχυση των προσπαθειών σε παγκόσμιο επίπεδο, για μία κλιματικά ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα συγκρατεί την αύξηση της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό C.

Στην COP28 η Ελλάδα, έχει αναβαθμισμένη συμμετοχή με δικό της περίπτερο για πρώτη φορά, ενώ εκπροσωπείται σε υψηλότατο επίπεδο, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, καθώς και υφυπουργούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.