Μητσοτάκης: Συνάντηση με το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου – Τι συζήτησαν

Ημερομηνία:

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα, με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, τον Βασιλιά των Βέλγων Φιλίπ και τη Βασίλισσα Ματθίλδη, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Τι συζήτησαν
Κατά τη διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών που ακολούθησε έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών σχέσεων Ελλάδας – Βελγίου, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των επενδύσεων, ειδικά στον κλάδο της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ενισχύσει σημαντικά τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα σε μια σειρά από τομείς. Ενημέρωσε ακόμη για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η χώρα μας για την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και τις κινήσεις προκειμένου να καταστεί πύλη εισόδου ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ακόμη, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό, καθώς υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται κοινή διαχείριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα εκλέγουν τρεις...

Νέα εκλογική περιφέρεια μόνο για τους αποδήμους. Το μοντέλο της...

Τριμερής: Πρόταση για παραχώρηση του Ντονμπάς για...

Επενδύσεις 800 δισ. δολ. στην Ουκρανία για το Ντονμπάς...

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα εκλέγουν τρεις...

Νέα εκλογική περιφέρεια μόνο για τους αποδήμους. Το μοντέλο της...

Τριμερής: Πρόταση για παραχώρηση του Ντονμπάς για...

Επενδύσεις 800 δισ. δολ. στην Ουκρανία για το Ντονμπάς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα εκλέγουν τρεις βουλευτές με δικό τους ψηφοδέλτιο

Νέα εκλογική περιφέρεια μόνο για τους αποδήμους. Το μοντέλο της...

Η Κρήτη του Instagram και του TikTok: Τι γράφουν οι νέοι ταξιδιώτες

Οι νέες γενιές δεν εμπιστεύονται τις διαφημίσεις, αλλά τους...