Με μόλις τέσσερις καθηγητές ξεκινά η σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σφακίων

Ημερομηνία:

Μετ’ εμποδίων και με μόλις τέσσερις αναπληρωτές καθηγητές ξεκινά εντέλει η σχολική χρόνια στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Σφακίων.

Μετά την έντονη συζήτηση που δημιουργήθηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα για την έλλειψη καθηγητών που μπλοκάρουν την έναρξη της σχολικής χρόνια στα σχολεία Β’/θμιας Εκπαίδευσης των Σφακίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλη Χριστοδουλάκη και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ζητήθηκε να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους τα μαθήματα δεν ξεκίνησαν μετά τον αγιασμό, παρά τις διαβεβαιώσεις της Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το αντίθετο.

Η απάντηση του κ. Χριστοδουλάκη ήταν πως, παρά τα κίνητρα που δίδονται, οι εκπαιδευτικοί δεν προτιμούν απομακρυσμένες περιοχές. Πέρυσι, οι δύο σχολικές μονάδες, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Σφακίων διέθεταν συνολικά σχεδόν 20 εκπαιδευτικούς για την τέλεση των μαθημάτων. Φέτος, η σχολική χρόνια θα ξεκινήσει με συνολικά 4 καθηγητές και 2 διευθυντές του κάθε σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, εκ μέρους των υπηρεσιακών και τοπικών πολιτικών παραγόντων των Σφακίων εκφράστηκε δυσφορία για το γεγονός ότι οι μαθητές όλης της επαρχίας Σφακίων τίθενται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, σε κατώτερη βαθμίδα στην εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να έχουν τα παιδιά τους τις ίδιες ευκαιρίες με άλλες περιοχές των Χανίων και της Κρήτης συνολικότερα. Μάλιστα, από κοινού αποφάσισαν τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα καταγράψει τις αρρυθμίες και τα προβλήματα και θα ζητήσει λύση σε πολιτικό επίπεδο.

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συνάντησης έκανε, με δική της πρωτοβουλία, η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη, η οποία ζήτησε την άμεση επίλυση των οποίων ζητημάτων και την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς το συντομότερο δυνατό. Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, ανέφερε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη θέσπισης επιπλέον κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς, ενώ επανέφερε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα διαδικασία που θα δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης ντόπιων δασκάλων και καθηγητών που τώρα αναγκάζονται να φύγουν από τα Σφακιά για να αναζητήσουν αλλού δουλειά.

Πάντως, το σχολείο, βάσει της παρούσας στελέχωσής του, αναμένεται να υποδεχτεί τους μαθητές με υποτυπώδες ημερήσιο διδακτικό πρόγραμμα, ενώ δε λείπουν και οι διαρροές μαθητών σε σχολικές μονάδες όμορων περιοχών, κάτι που προκαλεί την ερήμωση των περιοχών της ενδοχώρας του νόμου, όπως λένε οι κάτοικοι.ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Πλατανιά:“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο...

“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, του...

Χανιά: Κλειστό αύριο το Φαράγγι της Σαμαριάς

Η απόφαση λήφθηκε λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση...

Δήμος Πλατανιά:“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο...

“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο Φεστιβάλ ΓΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”, του...

Χανιά: Κλειστό αύριο το Φαράγγι της Σαμαριάς

Η απόφαση λήφθηκε λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οδηγός στον ΒΟΑΚ δεν υπολογίζει τίποτα: Ξεριζώνει πασαλάκια και προσπερνά παράνομα δύο αυτοκίνητα

Ο ασυνείδητος οδηγός βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για...

Θρίλερ στην Ιεράπετρα: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε από την δυσοσμία μέσα σε σπίτι

Εκτιμάται ότι πρόκειται για βουλγαρικής καταγωγής άνδρας περίπου 50...

Εορτολόγιο 30 Αυγούστου: Σε ποιους να ευχηθείτε σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την...

Ρέθυμνο:Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίων Φανουρίου και Δημητρίου στην Ενορία Καρωτής

26 Αυγούστου 2026 Το απόγευμα της παραμονής της εορτής του...