Μόνιμη εκπροσώπηση σε υποεπιτροπή της Βουλής θα έχουν οι ορεινοί δήμοι της χώρας

Ημερομηνία:

Η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ.

Το πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων, η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, συζητήθηκε διεξοδικά στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνου Κόνσολα, με τους Δημάρχους Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη και Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου.

Ο κ. Κόνσολας είναι ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και των αυτόνομων Υποεπιτροπών Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής των Ελλήνων, συνεπώς η θεσμική και πολυεπίπεδη συνεργασία με το Προεδρείο της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ κρίνεται ως απαραίτητη και απολύτως αναγκαία, καθώς, αυτήν την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων σχετικών με τις ορεινές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας, επιβεβαιώθηκε το κλίμα ομοθυμίας και διάθεσης πολύτιμης σύμπλευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων

Επισημάνθηκε, η πράγματι θετική πρωτοβουλία, να δημιουργηθεί ανεξάρτητη Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, με πρωτοβουλία του του Βουλευτή Μάνου Κόνσολα και τη συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων και οριστικοποιήθηκε η απόφαση για πραγματοποίηση της πρώτης εξειδικευμένης συνεδρίασης στην αρμόδια ξεχωριστή πλέον υποεπιτροπή, με συγκεκριμένη θεματολογία ορεινότητας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σπουδαία ανακάλυψη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης: Μηχανισμός...

Η ερευνητική ομάδα του Δρ Γεωργίου Ζάχου, Αν. Καθηγητή...

Βορίζια: Ποιους βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από...

Νέα στοιχεία για την βόμβα που εξερράγη στο σπίτι...

Σπουδαία ανακάλυψη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης: Μηχανισμός...

Η ερευνητική ομάδα του Δρ Γεωργίου Ζάχου, Αν. Καθηγητή...

Βορίζια: Ποιους βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από...

Νέα στοιχεία για την βόμβα που εξερράγη στο σπίτι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

8 Νοεμβρίου:Χρόνια Πολλά Πολεμική Αεροπορία

Στις 8 Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και...

Εορτολόγιο 8 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα – Μεγάλη η σημερινή γιορτή

Σήμερα, Σάββατο 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο...

Χρόνια Πολλά Ρέθυμνο με το Ιστορικό Αρκάδι ,σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία

Αρκάδι : Σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία Στις περιοχές...