Μπάιντεν: Εξωφρενική η απόφαση για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου – Καμία εξίσωση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Ημερομηνία:

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για σύλληψη Ισραηλινών αξιωματούχων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την αντίθεσή του στο αίτημα του επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλων κορυφαίων Ισραηλινών αξιωματούχων.

«Το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Ισραηλινών ηγετών είναι εξωφρενικό. Και επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: ό,τι κι αν υπονοεί αυτός ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει καμία εξίσωση -καμία- μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ απέναντι στις απειλές για την ασφάλειά του», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δήλωσή του.

«Απορρίπτουμε εκ βάθρων»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν «εκ βάθρων» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Καρίμ Χαν που ζητά εντάλματα σύλληψης για ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους, μαζί με εντάλματα για ηγέτες της Χαμάς.

«Απορρίπτουμε την εξίσωση του Ισραήλ με τη Χαμάς από τον εισαγγελέα. Είναι ντροπιαστικό. Η Χαμάς είναι μια κτηνώδης τρομοκρατική οργάνωση που πραγματοποίησε τη χειρότερη σφαγή Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα και εξακολουθεί να κρατά δεκάδες αθώους ανθρώπους ομήρους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών», τονίζει ο Μπλίνκεν.

Το ΔΠΔ δεν έχει καμία δικαιοδοσία

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε σχετικά με το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον Ισραηλινών και αξιωματούχων της Χαμάς ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η ενέργεια θα ενθαρρύνει τη Χαμάς, η οποία υπήρξε το κύριο εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός».

«Δεν πιστεύουμε ότι έχουν δικαιοδοσία σε κανένα από τα δύο μέρη, αυτό περιλαμβάνει και τη Χαμάς. Πιστεύουμε απολύτως ότι η Χαμάς πρέπει να λογοδοτήσει – είτε μέσω της δίωξης της πολεμικής προσπάθειας από το Ισραήλ είτε μέσω της παραπομπής της στη δικαιοσύνη από ισραηλινό δικαστήριο. Δεν πιστεύουμε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει δικαιοδοσία σε κανένα από τα δύο μέρη σε αυτή την περίπτωση», δήλωσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Είθε ο...

Το φετινό Πάσχα ας μας βρει με περισσότερα χαμόγελα,...

Ηράκλειο:Άνοιξε για μια ακόμα χρονιά την «Πασχαλινή...

Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Χερσονήσου άνοιξε την...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Είθε ο...

Το φετινό Πάσχα ας μας βρει με περισσότερα χαμόγελα,...

Ηράκλειο:Άνοιξε για μια ακόμα χρονιά την «Πασχαλινή...

Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Χερσονήσου άνοιξε την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές στα χωριά και τα βουνά – Νέο σχέδιο της Ε.Ε. αντίδοτο στον υπερτουρισμό

Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στην αποσυμφόρηση...

Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε μια νέα κανονικότητα που δεν προμηνύει τίποτε καλό

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ποιοτική κρίση αξιοπιστίας....

Μεσόγειο «ψηφίζουν» οι Ευρωπαίοι: Ταξίδια με «πυξίδα» την ασφάλεια και το χαμηλό κόστος

Η νότια Ευρώπη αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της σεζόν. Ισχυρή...