Μπακογιάννη: Υπάρχουν υπουργοί που δεν αποδίδουν τέλεια – Κωμική ιστορία ότι στρίψαμε Αριστερά ή Δεξιά

Νέο μήνυμα από τη βουλευτή Χανίων με τη ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. «Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη αμαρτία στην πολιτική είναι όταν χάνεις την επαφή σου με τον κόσμο», υπογράμμισε

Υπάρχουν κάποιοι υπουργοί που αποδίδουν πάρα πολύ καλά και υπάρχουν και κάποιοι που δεν αποδίδουν τέλεια, υπογράμμισε η βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία Ντόρα Μπακογιάννη, στέλνοντας νέο μήνυμα μετά «τα καλάμια που υπάρχουν στην κυβέρνηση» που ανέφερε προ ημερών.

Όπως ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Mega, «υπάρχουν κάποιοι υπουργοί που αποδίδουν πάρα πολύ καλά και υπάρχουν και κάποιοι που δεν αποδίδουν τέλεια. Αυτό το ξέρει ο Μητσοτάκης και είπε ότι κρίνει από την αποτελεσματικότητα και τις συμπεριφορές. Τις συμπεριφορές εγώ τις ονόμασα καλάμια, είχα συγκεκριμένα παραδείγματα».

Πρόσθεσε πως η ίδια είναι πολλά χρόνια στην πολιτική και έχει εκλεγεί σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. «Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη αμαρτία στην πολιτική είναι όταν χάνεις την επαφή σου με τον κόσμο. Αν εμένα μία συμβουλή μου έδωσε ο πατέρας μου όταν μπήκα στην πολιτική, ήταν «παιδί μου, άκου». Όταν ακούς, μαθαίνεις και ξέρεις πώς να προσπαθήσεις, γιατί δεν έχουμε και κανένα μαγικό ραβδί, να τα απαντήσεις και να τα λύσεις», συμπλήρωσε.

«Όλα τα κόμματα έπρεπε να πάρουν ένα μήνυμα»

Όσον αφορά για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι «όλα τα κόμματα έπρεπε να πάρουν ένα μήνυμα από αυτές τις ευρωεκλογές. Ποιο είναι το μήνυμα; Ότι ένας τεράστιος αριθμός Ελλήνων απείχε. Αυτό το μήνυμα, από ό,τι κατάλαβα, δήλωσαν όλοι ότι το πήραν, τελικώς το διάβασε μόνο ο Μητσοτάκης».

Σύμφωνα με την ίδια, «βγήκε σε μία συνέντευξη και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Το πήρε το μήνυμα και το διάβασε. Στα άλλα δύο κόμματα, ο μεν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε κανένα μήνυμα, το πήρανε ένα ατελείωτο Δελφινάριο στο οποίο έχω χάσει τον αριθμό, διότι από ό,τι κατάλαβα τα 3/4 της ΚΟ είναι υποψήφιοι αρχηγοί και μερικοί και απ’ έξω σε περίπτωση που δεν φτάσουν, ο δε κ. Κασσελάκης πήρε το μήνυμα ότι το λάθος του ήταν ότι έδειξε το σπίτι του και ζήτησε συγγνώμη. Όλο αυτό μαζί είναι απογοητευτικό».

«Έπρεπε αυτά τα 5 χρόνια να τρέξουμε. Τρέξαμε, αλλά ο κόσμος σού λέει τρέξτε πιο γρήγορα κύριε»

Η βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ τόνισε ότι «ευτυχώς για εμάς, ο άνθρωπος που πήρε το μήνυμα και το διάβασε είναι ο Μητσοτάκης και είναι ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας. Το μήνυμα είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε επιμέρους πολιτικές. Ο Μητσοτάκης ποτέ δεν είπε ότι δεν έχουμε δομικά προβλήματα στο εσωτερικό. Ένας από τους στόχους αυτήν την στιγμή είναι η περαιτέρω στήριξη και αναβάθμιση της επιτροπής Ανταγωνισμού, με ανθρώπους οι οποίοι να έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, οι οποίοι πρέπει και να πληρωθούν γιατί αλλιώς δε φέρνεις άνθρωπο με πολλά προσόντα να μπει μέσα και να τα βάλει με τα θηρία».

Συνέχισε λέγοντας πως «και στις τράπεζες η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι το βαθύ κράτος, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική γραφειοκρατία. Η ελληνική γραφειοκρατία λειτουργεί με πάρα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Οφείλει να το αλλάξει αυτό η κυβέρνηση. Το σύγχρονο κράτος χρειάζεται εξειδικευμένους ανθρώπους. Αυτούς, δεν μπορεί να μην έχει ευελιξία να τους πάρει».

«Θα πρέπει να σπάσουν κάποια αυγά»

«Εγώ πιστεύω ότι μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν, θα πρέπει να σπάσουν και κάποια αυγά», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «πρέπει να μπούμε σε μια λογική ότι έστω και με συμβάσεις ή με οποιονδήποτε τρόπο, αν θέλουμε να λειτουργήσει η οικονομία, πρέπει να μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Αυτό προσκρούσει σε πάρα πολλά».

Κατά την ίδια, «αυτό που σας λέω είναι η δομή του κράτους. Αν εγώ κάτι περιμένω από τον Μητσοτάκη, είναι αυτά τα αυγά να τα σπάσει, να γίνουμε ένα λειτουργικό κράτος, σύγχρονο, γρήγορο».

«Ακραίος λαϊκιστής ο Βελόπουλος»

Εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου υποστηρίζοντας πως «ο Βελόπουλος δεν ξέρω αν πήρε τα ποσοστά του για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μπορεί ένα ποσοστό να είναι και αυτό. Ο Βελόπουλος είναι η κλασική περίπτωση του ακραίου λαϊκιστή της ακραίας Δεξιάς, ο οποίος λέει ό,τι του κατέβει. Αυτά τα κόμματα δεν είχαν ανταπόκριση στον κόσμο διότι ο κόσμος δεν είναι κορόιδο. Αυτός που έμεινε στο σπίτι του μπορούσε να πάει να ψηφίσει τον κ. Κασσελάκη, τον κ. Ανδρουλάκη. Γιατί δεν πήγε; Δεν πήγε γιατί δεν τον πιστεύει και δεν τον πιστεύει γιατί έχει καεί».

Ακολούθως ανέφερε πως «εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Και ορθώς διότι η Ελλάδα ξεκίνησε από μία αφετηρία που είναι 100 μέτρα πίσω από τους άλλους. Εμείς ξεχνάμε ότι έχουμε 5 χρόνια που έχουμε βγει από το μνημόνιο αλλά σε αυτό το μνημόνιο χάσαμε 30% του ΑΕΠ μας. Τους χαμηλότερους μισθούς, τις χαμηλότερες συντάξεις, την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ και των Ενόπλων Δυνάμεων. Έπρεπε αυτά τα 5 χρόνια να τρέξουμε. Τρέξαμε, αλλά ο κόσμος σού λέει τρέξτε πιο γρήγορα κύριε, εγώ θέλω αποτέλεσμα πιο γρήγορο. Και γι’ αυτό, πιστεύω εγώ, ότι εμπιστεύονται τον Μητσοτάκη, και δε δώσανε καν μήνυμα στους άλλους ‘προχωρήστε με τα λεφτόδεντρά σας’. Είναι πολύ πιο σοφός ο λαός από ό,τι εμείς οι πολιτικοί πιστεύουμε».

«Πρέπει να γίνει κοινοβουλευτική ομάδα»

Σχετικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ και βουλευτές που ζητούν να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα λόγω της κακής απόδοσης στις ευρωεκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως «ορθώς ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε ΚΟ και ορθώς πρέπει να γίνει ΚΟ και θα γίνει φαντάζομαι και πρέπει και η ΝΔ, όπως όλα τα υπόλοιπα κόμματα, να αναλύσει το αποτέλεσμα, να ακούσει τις αναλύσεις όλων των συναδέλφων. Από εκεί και πέρα θεωρώ κωμική την ιστορία στρίψατε προς τα Αριστερά, στρίψατε προς τα Δεξιά. Όλοι μας ζητάνε να πάμε προς τα μπρος».

Εκτόξευοντας μύδρους κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη είπε πως «είναι θλιβερό αυτό, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα. Δεν έχω ξαναζήσει αυτήν την πλήρη απομυθοποίηση μιας ιδεολογίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υπάρχει. Το κόμμα της Αριστεράς επισήμως μέσα στο ΕΚ έχει ταχθεί εναντίον της οποιαδήποτε ευρωπαϊκής αμυντικής δαπάνης. Ο κ. Κασσελάκης όμως πήγε στον κ. Δένδια και τον συνεχάρη για τους εξοπλισμούς. Άρα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι εξοπλισμοί θα πληρώνονται μόνο από τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό και όχι και από ευρωπαϊκούς πόρους που ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ρώτησα αλλά δεν πήρα απάντηση. Αυτό, εμένα που είμαι πολλά χρόνια στην πολιτική, με προσβάλει. Έχεις δώσει 30 χρόνια της ζωής σου, από το πρωί μέχρι τη νύχτα, και δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε κάτι που αφορά τον πολύ κόσμο».

Για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «αυτό που γίνεται σήμερα είναι πραγματικά για να μπει αφίσα στο Δελφινάριο».

Καταληκτικά η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε πως «η Δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο, είναι ένα λουλούδι που θέλει πότισμα. Υπάρχουν πολλές γενιές ανθρώπων που θεωρούν τη Δημοκρατία και την ευημερία δεδομένη. Η Ευρώπη μπαίνει σε μια πάρα πολύ μεγάλη περιπέτεια, έχουμε πόλεμο στον βορρά, πόλεμο στον νότο, έχουμε αύξηση των περιστατικών βίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τίποτα από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα τα τελευταία 40 χρόνια για την Ευρώπη, δεν υπάρχει πια. Δε θέλω να φοβίσω κανέναν αλλά να στείλω ένα μήνυμα ακόμα και μετά τις εκλογές, ότι η μη συμμετοχή δεν είναι πολιτική πράξη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.