Μπλόκο στην πώληση σπιτιού που πιστεύεται ότι ανήκει στον Αμπράμοβιτς

Ημερομηνία:

Η Πορτογαλία μπλοκάρει την πώληση πολυτελούς κατοικίας αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της «ισχυρής πεποίθησης» ότι ανήκει στον ρώσο ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς, δήλωσε σήμερα ο πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Ζοάο Κραβίνιο.

Κατόπιν αιτήματος του πορτογαλικού υπουργείου Εξωτερικών, οι πορτογαλικές αρχές έλαβαν περιοριστικά μέτρα από τις 25 Μαρτίου ώστε η ιδιοκτησία, που βρίσκεται στο θέρετρο Αλγκάβρε, να μην μπορεί να πωληθεί, ενοικιασθεί ή υποθηκευθεί

Ισχυρή πεποίθηση

«Εχουμε ισχυρή πεποίθηση, η οποία δεν έχει πλήρως επιβεβαιωθεί, ότι η κατοικία ανήκει στον Ρομάν Αμπράμοβιτς», δήλωσε ο πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο. «Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πολλά από τα πρόσωπα κατά των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις δεν έχουν τις ιδιοκτησίες τους στο όνομά τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico, η οποία αποκάλυψε το θέμα, ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι προσπάθησε να πωλήσει την κατοικία 15 ημέρες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω της Millhouse Views LLC, με έδρα το Ντέλαγουέρ, που ανήκει στην Millhouse LLC, η οποία διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία.

Εκπρόσωπος

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς δήλωσε στο Reuters ότι ο ρώσος ολιγάρχης δεν έχει περιουσία στην Πορτογαλία και ότι η Millhouse Views LCC δεν έχει σχέση μαζί του.

«Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε ποτέ ακούσει γι΄αυτήν την εταιρεία», πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, η Caixa Geral de Depositos, διαπίστωσε τις κινήσεις για την πώληση της ιδιοκτησίας και ειδοποίησε τις αρχές, σύμφωνα με την Publico. Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Κυρώσεις

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά του Ρομάν Αμπράμοβιτς λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει σχέσεις μαζί του.

Ο Αμπράμοβιτς έλαβε την πορτογαλική υπηκοότητα τον Απρίλιο 2021 με βάση νόμο που προσφέρει την υπηκοότητα στους απογόνους των σεφαρδιτών εβραίων που εκδιώχθηκαν από την Ιβηρική Χερσόνησο στα τέλη του 15ου αιώνα.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστή η ύπαρξη σεφαρδιτών εβραίων στην Ρωσία.

Η υπόθεση προκάλεσε κατακραυγή στην Πορτογαλία και κατέληξε στην σύλληψη ραβίνου υπεύθυνου για την έκδοση του πιστοποιητικού που επέτρεψε στον Αμπράμοβιτς να λάβει την πορτογαλική υπηκοότητα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:12ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ΙΑΚΕ

«Η Διασπορά και το Παγκόσμιο Σύστημα: Ταυτότητες, Πολιτικές, Γέφυρες...

Ηράκλειο:12ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ΙΑΚΕ

«Η Διασπορά και το Παγκόσμιο Σύστημα: Ταυτότητες, Πολιτικές, Γέφυρες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος

Με βαθιά θλίψη έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου...

Κρήτη:3o Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Palestinian Independent Film Festival – PIFF «We Teach Life, Sir» 8–10...

Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση FRESKON 2026 στη Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη επιτυχία και έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η...