Μπορεί να ανθίσει μια επιχείρηση τον καιρό του κορονοϊού; Το παράδειγμα ενός Ρεθυμνιώτη κρεοπώλη

Μπορεί να ανθίσει μια επιχείρηση τον καιρό του κορονοϊού; Το παράδειγμα ενός Ρεθυμνιώτη κρεοπώλη

Η υγειονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία, έχει επιφέρει δεινές οικονομικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών . Παρόλα αυτά , ένας φιλόδοξος Ρεθυμνιώτης, ο Στέλιος Πετρογιάννης δεν άφησε το όνειρο του στην αναμονή, δεν πτοήθηκε, και άνοιξε το δικό του κρεοπωλείο στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Το πάθος και η ομορφιά του ονείρου του, τον γέμισαν αισιοδοξία και πίστη πως θα τα καταφέρει.

Τα Πολιτικά Κρήτης, συνάντησαν τον κ. Πετρογιάννη στο κρεοπωλείο του, και συζήτησαν μαζί του για τα όνειρα του, τις προσδοκίες του και τις σκέψεις του γύρω από αυτό το εγχείρημα.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

● Ασχολείστε χρόνια με το αντικείμενο;

Προέρχομαι απο μία οικογένεια , η οποία έχει παράδοση στο κρέας. Εγώ προσωπικά ασχολούμαι ενεργά περίπου 8 χρόνια. Όταν μπήκα σε αυτό τον χώρο, είδα ότι μου αρέσει . Μου αρέσει να διαχειρίζομαι το κρέας, να δίνω στον κόσμο αυτό που του αρέσει να φάει.. και το αγάπησα.

● Πως πήρατε την απόφαση να ανοίξετε το δικό σας κρεοπωλείο ;

Από την στιγμή που άρχισα να δουλεύω , όχι μόνο σε αυτόν τον χώρο αλλά γενικότερα, ήθελα να κάνω κάτι δικό μου. Έτσι , αφού μου άρεσε αυτή η δουλειά , είπα γιατί όχι, και το ξεκίνησα.

● Δεν σας φόβισε να κάνετε ένα τέτοιο βήμα σε καιρό κορονοϊού;

Σίγουρα υπήρχαν και ακόμη υπάρχουν σκέψεις του τύπου , “είναι εποχή να κάνεις ένα άνοιγμα; Δεν είναι;” Εγώ το τόλμησα. Γιατί πιστεύω ότι ηλικιακά τώρα μπορώ να το κάνω και παράλληλα θεωρώ πως δεν θα αλλάξουν τα πράγματα πολύ , δεν θα γυρίσουμε σύντομα στην κανονικότητα , και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι από δω και πέρα. Οπότε ή έπρεπε να τα σταματήσουμε όλα και να κλειστούμε σπίτια μας και απλά να περιμένουμε το επίδομα, ή να κάνουμε ένα άνοιγμα. Εγώ το επιχείρησα, και μέχρι τώρα δείχνουν όλα καλά. Φόβοι υπάρχουν βέβαια. Πάντα θα υπάρχουν σε ένα ελεύθερο επάγγελμα.

● Ποια ήταν η αντίδραση στο άκουσμα του 2ου lockdown ;

Στο 1ο lockdown είχα ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες , με το άκουσμα και μόνο, ήταν και κάτι πρωτόγνωρο δεν το είχε ξαναζήσει κανείς. Δεν το περίμενε κανείς. Σταμάτησα κάθε ενέργεια που έκανα και περίμενα  να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Με το που τελείωσε το πρώτο lockdown είπα ξανά το ίδιο, πάμε από την αρχή. Τώρα στο άκουσμα του 2ου lockdown , σκεπτόμενος ότι είναι ένα μαγαζί πρώτης ανάγκης και δεν το κλείνουν και ότι ο κόσμος μου έχει δείξει ότι του αρέσει και το προιόν και το περιβάλλον δεν αγχώθηκα πολύ. Είχα αυτοπεποίθηση. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, γιατί αναγκαστικά έπρεπε να προχωρήσω με αυτές τις συνθήκες.

● Είστε ευχαριστημένος με την ανταπόκριση του κόσμου;

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την ανταπόκριση του κόσμου. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έρχεται στο μαγαζί και προσπαθώ για το καλύτερο. Ότι τρώω εγώ , θέλω να τρώνε κι αυτοί.

● Ακούγεται ότι είστε ένα από τα πιο μοντέρνα κρεοπωλεία της πόλης. Πως νιώθετε γι’ αυτό ;

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που συντέλεσαν στην δημιουργία αυτού του μαγαζιού. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του. Αρέσει το μαγαζί. Εγώ είμαι ευχαριστημένος . Δεν το περίμενα ούτε εγώ ότι θα βγει έτσι το μαγαζί . Και προχωράμε.

● Είναι ένα επάγγελμα το οποίο είναι ντε φάκτο. Τι μπορει να κάνει έναν κρεοπώλη ανταγωνιστικό και διαφορετικό από τους άλλους;

Θεωρώ ότι για να διαφοροποιηθείς σε αυτόν τον χώρο , το βασικό είναι το προϊόν , να προσπαθείς για το καλύτερο. Η συμπεριφορά , η περιποίηση και τέλος να φτιάχνεις πράγματα , τα οποία θα σου άρεσαν και σένα να τα βρεις σε ένα κρεοπωλείο. Εγώ έτσι δουλεύω. Τι γεύσεις μου αρέσουν εμένα. Από εκεί και πέρα από τα σχόλια του κόσμου, ρωτάω φίλους γνωστούς αν τους άρεσε ή δεν τους άρεσε κάτι και εκεί βγάζω ή βάζω. Έτσι , προσπαθώ να έχω την δική μου ταυτότητα. Ο καθένας με τον τρόπο του κάνει την διαφορά.
Μεγάλο μέρος βασίζεται στην εμπιστοσύνη που κερδίζεις από τον πελάτη.

● Τέλος , θέλετε να δώσετε ένα μήνυμα σε έναν ανερχόμενο επιχειρηματία που θα ήθελε να κάνει κάτι παρόμοιο / δικό του ;

Σίγουρα θέλει σκέψη και ξανά σκέψη προτού κάνεις ένα βήμα , γιατί και εγώ το σκεφτόμουν πάνω από ένα χρόνο μέχρι να το υλοποιήσω και να γίνει πραγματικότητα. Αυτό που μπορώ να πω εγώ σαν καινούριος επαγγελματίας ,αν αγαπάς αυτό που θέλεις να κάνεις σίγουρα θα πάει και καλά . Αν το κάνεις με το ζόρι , νομίζω ότι δεν χρειάζεται να μπεις καν στην διαδικασία. Δύναμη και υγεία και ελπίζω να το ξεπεράσουμε όλο αυτό που μας συμβαίνει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.