Μύκονος: Αυτό είναι το κόλπο της ΕΛ.ΑΣ για να μπει «φρένο» στα κορονοπάρτι σε βίλες του νησιού

Ημερομηνία:

Μπορεί η Μύκονος να βγήκε σήμερα, Δευτέρα, από το μίνι lockdown και οι επιχειρηματίες να ετοιμάζονται… για πάρτι μέχρι το πρωί, πάντα με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο η ανησυχία στο νησί των ανέμων παραμένει διάχυτη.

Σήμερα η Μύκονος ανακοίνωσε 16 κρούσματα, ωστόσο τα κορονοπάρτι στις βίλες του νησιού, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας, προκαλούν πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές.

Πώς εντοπίζει η αστυνομία τα κορονοπάρτι στις βίλες

Οι διοργανωτές των κορονοπάρτι στο νησί των ανέμων εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά με κλειστά φορτηγάκια στους πλούσιους ξένους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί τα ακολουθούν προκειμένου να εντοπίσουν τις βίλες διεξαγωγής τους ενώ έχουν αναπτύξει καλή.. ακοή για να ακούσουν την δυνατή μουσική που προέρχεται από αυτές.

Τις περισσότερες φορές τρώνε… πόρτα όταν χτυπούν τα κουδούνια καθώς κανείς δεν τους ανοίγει. Την επόμενη μέρα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες οικίες και μέσω των ρολογιών της ΔΕΗ, εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες, επικοινωνούν μαζί τους και στη συνέχεια φθάνουν στον ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν. Από εκεί και έπειτα προβαίνουν στην βεβαίωση του προστίμου.

Το «κόλπο» με… Μεξικάνο ενοικιαστή

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν διαπιστώσει το «κόλπο» που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές για να υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή το νόμου και την βεβαίωση του προστίμου.

Παρότι εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες, όταν οι αστυνομικοί φθάνουν στους ενοικιαστές, εκείνοι επικαλούνται και αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να πάνε στις βίλες που νοίκιασαν αλλά πήγε ένας… φίλος τους.

Ουσιαστικά οι διοργανωτές των κορονοπάρτι χρησιμοποιούν «αχυράνθρωπους» για να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου και τα υψηλά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, υπήρξε περίπτωση που εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, αλλά ο ενοικιαστής ήταν… Μεξικάνος και βρισκόταν στη χώρα του, δηλαδή ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει «μεσάζοντα» προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι και να ξεφύγει παράλληλα από ενδεχόμενη σύλληψη και πρόστιμο.

Σύμφωνα, δε, με αρμόδιες πηγές, εξετάζεται η πιθανότητα αλλαγής στον σχετικό νόμο για την διασπορά του ιού, με την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, στις οποίες οι «ενοικιαστές» διοργανώνουν κορονοπάρτι.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται και οι ιδιοκτήτες να είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή των ενοικιαστών, ενδεχομένως με αυστηρότερους όρους στα συμβόλαια εκμίσθωσης για την χρησιμοποίηση των κατοικιών τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026 –...

Κοινό Μέτωπο ΓΣΕΕ, ETUC και ITUC για την Κλιματική...

Σουηδία – Ελλάδα 2-2: Εξαιρετική για 50...

Η Εθνική μας ήταν εξαιρετική για 50 λεπτά κόντρα...

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026 –...

Κοινό Μέτωπο ΓΣΕΕ, ETUC και ITUC για την Κλιματική...

Σουηδία – Ελλάδα 2-2: Εξαιρετική για 50...

Η Εθνική μας ήταν εξαιρετική για 50 λεπτά κόντρα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κυρανάκης για γραμματέας ΝΔ με πρόταση Μητσοτάκη – Την Τετάρτη (10/6) η εκλογή

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και...

Εορτολόγιο 5 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

….σαν Ρώσικο Παραμύθι, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών Η μουσική...