Μύκονος: Αυτό είναι το κόλπο της ΕΛ.ΑΣ για να μπει «φρένο» στα κορονοπάρτι σε βίλες του νησιού

Ημερομηνία:

Μπορεί η Μύκονος να βγήκε σήμερα, Δευτέρα, από το μίνι lockdown και οι επιχειρηματίες να ετοιμάζονται… για πάρτι μέχρι το πρωί, πάντα με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο η ανησυχία στο νησί των ανέμων παραμένει διάχυτη.

Σήμερα η Μύκονος ανακοίνωσε 16 κρούσματα, ωστόσο τα κορονοπάρτι στις βίλες του νησιού, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας, προκαλούν πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές.

Πώς εντοπίζει η αστυνομία τα κορονοπάρτι στις βίλες

Οι διοργανωτές των κορονοπάρτι στο νησί των ανέμων εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά με κλειστά φορτηγάκια στους πλούσιους ξένους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί τα ακολουθούν προκειμένου να εντοπίσουν τις βίλες διεξαγωγής τους ενώ έχουν αναπτύξει καλή.. ακοή για να ακούσουν την δυνατή μουσική που προέρχεται από αυτές.

Τις περισσότερες φορές τρώνε… πόρτα όταν χτυπούν τα κουδούνια καθώς κανείς δεν τους ανοίγει. Την επόμενη μέρα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες οικίες και μέσω των ρολογιών της ΔΕΗ, εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες, επικοινωνούν μαζί τους και στη συνέχεια φθάνουν στον ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν. Από εκεί και έπειτα προβαίνουν στην βεβαίωση του προστίμου.

Το «κόλπο» με… Μεξικάνο ενοικιαστή

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν διαπιστώσει το «κόλπο» που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές για να υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή το νόμου και την βεβαίωση του προστίμου.

Παρότι εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες, όταν οι αστυνομικοί φθάνουν στους ενοικιαστές, εκείνοι επικαλούνται και αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να πάνε στις βίλες που νοίκιασαν αλλά πήγε ένας… φίλος τους.

Ουσιαστικά οι διοργανωτές των κορονοπάρτι χρησιμοποιούν «αχυράνθρωπους» για να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου και τα υψηλά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, υπήρξε περίπτωση που εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, αλλά ο ενοικιαστής ήταν… Μεξικάνος και βρισκόταν στη χώρα του, δηλαδή ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει «μεσάζοντα» προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι και να ξεφύγει παράλληλα από ενδεχόμενη σύλληψη και πρόστιμο.

Σύμφωνα, δε, με αρμόδιες πηγές, εξετάζεται η πιθανότητα αλλαγής στον σχετικό νόμο για την διασπορά του ιού, με την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, στις οποίες οι «ενοικιαστές» διοργανώνουν κορονοπάρτι.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται και οι ιδιοκτήτες να είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή των ενοικιαστών, ενδεχομένως με αυστηρότερους όρους στα συμβόλαια εκμίσθωσης για την χρησιμοποίηση των κατοικιών τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έκρηξη στη Motor Oil: Νεκρός και ο...

O εργαζόμενος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο...

Τρεις κι ο κούκος στο αμφιθέατρο

Σε τμήματα ΑΕΙ φοιτητές και φοιτήτριες χωρούν σε μία...

Έκρηξη στη Motor Oil: Νεκρός και ο...

O εργαζόμενος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο...

Τρεις κι ο κούκος στο αμφιθέατρο

Σε τμήματα ΑΕΙ φοιτητές και φοιτήτριες χωρούν σε μία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος αύριο στην Κρήτη: Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αναμένεται να σημειωθούν αύριο, Δευτέρα 12...

Έκρηξη στη Motor Oil: Νεκρός και ο δεύτερος τραυματίας

O εργαζόμενος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή

Το κυριακάτικο μήνυμα του Πρωθπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Στην...

Δήμος Ηράκλειο:Μια σημαντική είδηση στην ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η κήρυξη περιοχών του...