Μυλοπόταμος: Εκδήλωση κατά του αλκοολισμού

Μυλοπόταμος: Εκδήλωση κατά του αλκοολισμού. Η ΟΑΣΙΣ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΙ ΑΣΣΥΡΩΤΟΙ», διοργανώνουν…

Η ΟΑΣΙΣ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΙ ΑΣΣΥΡΩΤΟΙ», διοργανώνουν ομιλία με θέμα τον αλκοολισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου «ΟΙ ΑΣΣΥΡΩΤΟΙ» στο Κρυονέρι Μυλοποτάμου Ρεθύμνης την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

Την ομιλία θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος, και ομιλητές θα είναι ο Δαμιανός Δουίτσης, σύμβουλος απεξάρτησης και ο Γιάννης Μουζάς, καθηγητής γαστρεντερολογίας.

Η κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους στην Κρήτη, είναι μία μάστιγα με τα ποσοστά αλκοολισμού να είναι αρκετά υψηλά, ακόμα και σε παιδιά. Στην χρήση αλκοόλ οφείλονται και τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για αφύπνιση των κατοίκων και λήψη μέτρων.

Η ΟΑΣΙΣ είναι κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων από αλκοόλ, ναρκωτικά και τζόγο.Στα 16 χρόνια της λειτουργίας της, έχει προσφέρει πολύ σημαντικό έργο σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο της απεξάρτησης. Για τη δράση της βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Η ΟΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2002 από τον πρόεδρό της κ. Δαμιανό Δουΐτση και άλλους πρώην εξαρτημένους, μέλη οικογενειών και τον σημερινό δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ανήκει στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας), στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και κατέχει Διαχειριστική Επάρκεια.
Λειτουργεί σε χώρο 250 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου δέχεται καθημερινά δεκάδες επισκέπτες αλλά και τηλεφωνήματα για πληροφόρηση και στήριξη. Μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 10.000 άτομα από όλη τη χώρα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.