Μυτιλήνη: Ναυάγιο βάρκας με μετανάστες – 4 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι, σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Ημερομηνία:

Νέο ναυάγιο με μετανάστες έγινε στο Αιγαίο, αυτή τη φορά ανοιχτά της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα», ανατολικά του νησιού.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το λιμενικό έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής 4 σορούς μετά το ναυάγιο. Πολλοί μετανάστες αγνοούνται ενώ 16 έχουν διασωθεί.

«Η θάλασσα είναι σπαρμένη με ανθρώπους»
Η λέμβος η οποία μετέφερε τους μετανάστες, χτύπησε σε βραχώδες σημείο. Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι στη βάρκα βρίσκονταν συνολικά 41 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, που επικαλείται μαρτυρίες «η θάλασσα είναι σπαρμένη από ανθρώπους».

Το πέρασμα της συγκεκριμένης βάρκας αποτολμήθηκε σε συνθήκες παγετού και έντονου κυματισμού στην περιοχή, τοπικά με ριπές οκτώ μποφόρ.

Στην έρευνα συμμετέχουν ένα Super Puma, δύο περιπολικά του Λιμενικού και ένα πλοίο ανοικτής θαλασσής, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες και από ξηράς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νότιο Ρέθυμνο: 19 κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά...

Την πρώτη επίσημη εικόνα των καταστροφών που προκάλεσε η...

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Τα οφέλη για...

Πολύ περισσότερα από μια τροφή. Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα...

Νότιο Ρέθυμνο: 19 κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά...

Την πρώτη επίσημη εικόνα των καταστροφών που προκάλεσε η...

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Τα οφέλη για...

Πολύ περισσότερα από μια τροφή. Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης για την περίοδο της πανδημίας

Η τεχνολογία βοήθησε αλλά η διδασκαλία δεν αντικαταστάθηκε. H τεχνολογία...