Ν. Ανδρουλάκης από τη Σητεία: «Θέλουμε την Ελλάδα σύγχρονο και δίκαιο Ευρωπαϊκό κράτος»

Από τη Μονή Τοπλού ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το Μοναστήρι στο ανατολικό άκρο του νησιού είναι πρωτοπόρο στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων, με το ελαιόλαδο και το κρασί του να έχουν αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά την ξενάγησή του στον χώρο του Μοναστηριού και του Οινοποιείου της Μονής Τοπλού συμμετείχε σε γευσιγνωσία έξτρα παρθένου ελαιολάδου και βιολογικού οίνου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε στο υψηλό κόστος παραγωγής, σημειώνοντας ότι η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχει κάνει πράσινη ανάπτυξη όπως άλλες χώρες της Ευρώπης, για παράδειγμα η Πορτογαλία, με μικρά πάρκα που αφορούν σε ενεργειακές κοινότητες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς.

Αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική σημείωσε ότι η κυβέρνηση, «κρατά ψηλά τους έμμεσους φόρους και κερδίζει δισεκατομμύρια σε βάρος των φτωχών Ελλήνων και της μεσαίας τάξης και από την άλλη δεν θέλει να φορολογήσει μερίσματα και περιουσία που δεν αφορά τη μεσαία τάξη. Τριάντα (30) εκατομμύρια ακίνητα που θα τα βρει η μεσαία τάξη. Αυτός είναι ένας παραλογισμός».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι πρόκειται για οικονομικά μοντέλα που δεν αφορούν τη Δυτική Ευρώπη, αλλά μοντέλα της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας. Μίλησε για ένα μοντέλο κοινωνικού κράτους, οικονομίας και εργασιακών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι το άλλο, «οδηγεί στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, με ξενοδοχεία που ψάχνουν ξένα funds, μη ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα και ελληνόπουλα που φεύγουν στο εξωτερικό. Γι’ αυτό έχουμε μια άλλη αντίληψη και θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο και δίκαιο Ευρωπαϊκό κράτος».

Ο κ. Ανδρουλάκης στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Μικρασιατών της Σητείας, ενώ αύριο Σάββατο θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.