Νέα φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης – Ήχησε το 112, εκκενώνονται 4 χωριά

Ημερομηνία:

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 17.00 σε αγροτοδασική έκταση κινητοποιώντας τις Πυροσβεστικές δυνάμεις, εναέριες αλλά και επίγειες.
Νέος συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική στο Ηράκλειο Κρήτης αυτή τη φορά για φωτιά στην περιοχή των Άνω Ακρίων του δήμου Γόρτυνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση κινητοποιώντας τις Πυροσβεστικές δυνάμεις, εναέριες αλλά και επίγειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται καλάμια και καλλιέργειες με ελαιόδεντρα.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα και τρία ελικόπτερα.

«Απομακρυνθείτε προς Ασήμι»
Λίγο μετά τις 17.30 ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή να απομακρυνθούν.

Συγκεκριμένα εκκενώνονται τα χωριά Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά, και Ατσιπάδες και καλούνται οι κάτοικοι να απομακρυνθούν προς Ασήμι.

Λίγο μετά τις 17.00 ήχησε το 112 για πρώτη φορά σε κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, για την ενημέρωση τους σχετικά με την ύπαρξη πυρκαγιάς στα άγρια, ζητώντας τους να μείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Δύο φωτιές το πρωί
Φωτιά ξέσπασε στις 9.50 το πρωί της Δευτέρας στον Προφήτη Ηλία, στο Ηράκλειο. Οι πολίτες έλαβαν μήνυμα από το 112 στις 10.20, προκειμένου να απομακρυνθούν από τη συγκεκριμένη περιοχή και καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς και να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Η φωτιά οριοθετήθηκε, υπάρχουν όμως διάσπαρτες μικρές εστίες και τα εναέρια μέσα κάνουν αγώνα δρόμου για να τις σβήσουν, πριν απειλήσουν τα σπίτια του οικισμού.

Ταυτόχρονα ξέσπασε μία ακόμα φωτιά στο χωριό Θραψανός του δήμου Μίνωα – Πεδιάδος. Ξεκίνησε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ. Επενέβη ελικόπτερο και οχήματα της πυροσβεστικής και υδροφόρα του δήμου και η φωτιά οριοθετήθηκε σχετικά νωρίς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Φόβος και τρόμος με φόντο...

Από το 2021, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 θύματα, με...

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμών, παράνομων επιδοτήσεων...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη αστυνομική και δικαστική...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Φόβος και τρόμος με φόντο...

Από το 2021, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 θύματα, με...

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμών, παράνομων επιδοτήσεων...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη αστυνομική και δικαστική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε Τατόι, Πειραιά, Μυστρά και Άργος τα νέα μεγάλα μουσεία που ανοίγουν μέσα στο 2026

“Επενδύουμε στρατηγικά στη δημιουργία, αναβάθμιση και επανένταξη των μουσείων...

Συντάξεις χηρείας: Για ποιους κλειδώνει η επαναφορά στο 70% – Παγώνει η επιστροφή αναδρομικών

Καταργούνται οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας...